DSC07226
Punapipoinen pullo.

Tässä ideassa yhdistyy itse tekeminen ja kaikille käypä kulutettava lahja. Jos nimittäin haluaa antaa lahjaksi oman käden tuotosta, mutta ei mitään suurta säilytettävää.

Lähes kaikki pitävät glögistä ja sitä tulee jouluna juotua. Toki glögipullon tilalle voi laittaa minkä muun tahansa pullon, jos sattuu tietämään lahjan saajan lempijuoman.

Helppo on ainakin tehdä. Neljälle puikolle luodaan riittävästi silmukoita. Punaisessa myssyssä minulla oli 3,5 puikot, seiskaveikka-lanka ja 20 silmukkaa. Valkoisessa myssyssä oli paksunpi lanka ja vähemmän silmukoita. Silmämäärää voi soveltaa käsialan ja langan mukaan.

DSC07225
Eihän palella?

Kudoin yksi oikein, yksi nurin joustinneuletta sipivan pitkän putken, kavensin joka toisen pois ja kiristin loput silmukat suppuun pujottamalla langan silmukoiden läpi. Vielä tupsu päähän ja valmista on. Kaveriksi tein vielä kaulaliinan.

DSC07224
Valmiina matkaan.

Jos puikot ei ole luotu pyörimään kädessä, mutta ajatus miellyttää, niin myssyn voi tehdä vaikka huopakaitaleesta, jonka leveys on vähän enemmän kuin pullon korkin ympärysmitta ja pituus pipon + tupsun verran. Kaitale liimataan sivusta putkeksi ja toisesta päästä leikataan vähän matkaa hapsuiksi. Kun pipoon pistää kiristysnauhan hapsujen ja pipo-osan väliin, muodostuu tupsu.

Pukeutunut pullo on hauska lahja.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started