Vanhan kanavatyön uudistus.
Kassin alakulmiin ommellaan “kissankorvat”, niin pohjaan saadaan leveyttä.

Vanhoja kanavatöitä löytyy kirppareilta ja käsillätekijöiden varastoista. Enää ne eivät ehkä innosta kehystettyinä seinällä, mutta niistä voi tuunata kaikkea kivaa. Tyynyihin ne käyvät hyvin somistukseksi,mutta jos sekin tuntuu ettei passaa sisustukseen, niin silloin kassi on manio vaihtoehto. Kasseja tarvitaan aina.

Kassin voi tehdä itselleen tai antaa kaverille. Kassia voi käyttää lahjakassina ja laittaa jotain sisälle ja vielä lahjakassikin on osa lahjaa. Tässä kassissa tulee myös kukat samalla.

Kassi on helppo valmistaa. Sanka syntyy noin 7 cm leveästä halutun pituisesta suikaleesta. Kun taittaa suikaleen toisen reunan kertaalleen ja toisen reunan kaksi kertaa päälle ja ompelee tästä keskeltä väriin sopivalla langalla, tulee helposti siisti kantokahva, jota ei tarvitse edes kääntää. Ohuen putken kääntäminen kun on melko hankalaa.

Kahvat kiinnitetään samalla kun ommellaan ylätaite.
Tälle kassille löytyy varmasti käyttöä.

Kassiksi leikataan halutun levyinen kaksi kertaa halutun kassin korkuinen kappale. Näin ei tarvitse ommella pohjaa. Ylätaite pitää huomioida, siihen hukkaantuu noin 5 cm.

Ompele kuva ensin toiseen kylkeen. Sitten ommellaan sivusaumat. Pohjaan voi ommella ns. kissankorvat, niin saadaan kassille pohjaan leveyttä.

Lopuksi yläreuna taitetaan kahteen kertaan, jolloin risareuna saadaan piiloon. Kantokahvat jätetään tämän taitteen alle, joten ne kiinnittyvät samalla kun yläreunaa ommellaan. Ompele vielä toinenkin ommel aivan yläreunaan vahvistamaan kantokahvojen pitävyyttä.

Samasta kankaasta riitti vielä toisiinkin kasseihin, kun kanavatöitäkin oli saatavilla.

Lisää kasseja.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: