Joulukuusi kasvatuksessa.
Punaisia “joulupalloja”.

Se olisi sitten jo Nuutin-päivä. Olisiko nyt sitten viimeistään vietävä kuusi ulos ja luovuttava joulustakin. Minä aloitin puuhastelemaan kuusen parissa joululomalla ja jatkoin sitä aina sopivassa rakosessa.

Kasvatin siis omaa ensi vuoden joulukuustani. Virkkaamalla. Ei tarvittu vettä ja lannoitetta.

Tämä kuusi rakentuu pala palalta pikkuhiljaa. Mutta koska puuhaa ja tehtävää riittää muutakin, saa tämä kuusi jäädä nyt vähän sivummalle. Lupasin kuitenkin sille ja itselleni, että se kasvaa vuoden aikana vähän isomman kuusen mittoihin. Ensi jouluun on onneksi vielä aikaa.

Valkoista lunta oksilla.
Kuusi kasvaa isoäiti kerrallan.

Tätä on kyllä helppo suurentaa pala palalta. Palat ovat siis ihan perinteisiä isoäidinneliöitä. Kiinnitin ne toisiinsa virkkaamalla.Käytin kuusessa Novitan 7-veljestä, yksi kerä oli kyllä muuta lankaa, mutta saman vahvuista. Vihreitä oli kolmea sävyä. Valkoinen tietysti muistuttamassa lumesta ja punaisia keskustaosia, aivan kuin joulupalloja kuusessa. Aivan riemunkirjavaan kuuseen minua ajatukseni ei taipunut.

Kuusta pitää kasassa kuusi pyöreää rimaa. Sidoin ne toisesta päästä kiinni toisiinsa. Kuusen leveyttä voi säädellä rimoja säätämällä. Matolla ne pysyvät hyvin paikallaan. Tällä tavoin kuusen mahtuu säilömään pieneen tilaan. Ja jos joskus tämä kuusi on “nähnyt aikanasa” kuusena, yhden sauman purku saa sen palautumaan “vilttimalliin” ja se on helppo muokata lisäpaloilla ehjäksi viltiksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: