Karkkikeppikakkua.
Glögijuustokakkua.

Joulu on ollut yhtä herkuttelun juhlaa, samoin uusi vuosi. Meillä vuoden lopulle osuu vielä parit syntymäpäivät, niin että kakuteltu on!

Yhden kakkupöydän teemana oli punavalkoiset karkkikepit, niitä kun joulukoristelaatikosta löytyi kiva nippu. Olen ommellut niitä erilaisista punavalkoisista raitakankaista useampanakin vuonna. Mutta ne ovat mielestäni suloisia ja jouluisia.

Kakku sai muotonsa suoraan karkkikepistä. Sisällä on gluteeniton suklaakääretorttu, jonka täytteenä on tummalla kaakaolla maustettua kermaa. Täyte on mahdottoman helppo ja meillä tykätty. Vatkataan vaan kermaa ja lisätän siihen tummaa kaakaota ja sokeria, kunnes maistuu suussa mieluisalle. Toinen tykkää vahvemmasta suklaan mausta kuin toinen, sen mukaan. Ja kun oikeaa suklaata eu lisätä, kääretortusta tulee laktoositon, tietenkin kerman täytyy olla laktoositonta. Jos käyttää maidotonta  vispauskermaa (esim soija-vispiä), saa kakusta maidottoman, mutta silti suklaisen. Kuorrutteena on sokerimassaa, myös raidat on tehty sokerimassasta.

Toisena kakkuna oli ikisuosikki, glögijuustokakku. Ihanan jouluinen. Maistuu juuri tähän vuodenaikaan ja sopi loistavasti puna-valkoiseen teemaan.

Suklaakakkukin sai punavalkoiset koristeet, myös karkkikepin, ihan oikean tässä tapauksessa.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: