Riemunkirjava hymynaama.
Valmiina leikkeihin.

Kun joulutohinat rauhoittuvat ja tulee se rauhallinen hetki, missä lapset perehtyvät saatuihin joululahjoihin, joku tarttuu uuteen kirjaan ja suklaarasiaan, niin minä yleensä teen käsitöitä. Niin tänäkin jouluna.

En tiedä, mikä värin kaipuu minuun iski, kun iski hinku  tehdä niin riemunkirjava tyttönen, ettei se lainakaan näytä “minulta”.

Mutta toisaalta, meillä on joulun ajan seikkaillut Tippe-tonttu, joka valmistui viime jouluna ja oikeastaan se kaipaa kaveria. Ja onhan nyt vuoden lyhin päivä jo takana ja päivät pitenevät, mikä tarkoittaa, että kesää kohti mennään.

Tippe-tonttu ja raita-kaveri.
Neulosmekko.

Hauska tämä tyttönen ainakin on. Se on kudottu (tai neulottu) jalasta aloittaen, ensin toinen valmiiksi, ei päätellä vaan antaa odottaa puikoillaan. Sitten toinenkin jalka valmiiksi ja sitten yhdistetään niiden silmukat vartaloksi. Kaulassa kavennetaan silmukoita pois ja jatketaan pää vähän pienemmällä määrällä kuin mitä vartalossa oli. Kädet voi tehdä ihan irrallisina tai tehden “peukalonpaikat” vartaloon molemmin puolin.

Hiuset tein kieputtamalla lankaa sormen ympäri 5-7 kertaa ja ompelemalla kiepin päänahkaan kiinni. Silmiksi tuli kaksi nappia päälekäin, tämä tyttönen ei halunnut edes samanvärisiä silmiä, vaan toinen on sininen ja toinen vihreä.

Kaverukset.

Ensin tyttönen tahtoi kankaisen kukkamekon, mutta koska tonttutytölläkin oli neulosmekko, rupesi tämäkin tyttönen haikailemaan sitä, joten tein senkin. Voipahan sitten vaihdella mekkoja mielensä mukaan.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: