Joulukuun yhdeksästoista päivä.
Kimallepallot.

Tämän päivän jouluisen askartelun teki meidän vielä 5 vuotias pikkuneiti. Tämä ei ollut alkuperäinen tarkoitus, mutta kun noista neidin askarteluista tuli mielestäni niin söpöisiä, niin päätinpä julkaista.

Kaikki alkoi siitä, kun nyt viime päivinä joka päivä neiti on kirjoittanut tontuille viestejä, jättänyt ne sitten kuistille, jos vaikka tontut ne yön aikana huomaisivat. Ja ovathan tontut ne huomanneet, ovat tuoneet kirjeitä vastauksiksi ja joskus namin ja joskus jotain muuta. Viime yönä ne toivat kultaista kimalletta purkillisen ja joulupallon. Tämähän oli innokkaalle askartelijalle selvä merkki, että jotainhan pitää nyt askarrella. Kuinkas sattuikaan, saatavilla oli myös pussillinen styrox-palloja.

Kovasti kimaltaa.
Piparitaloja ja sydämiä.

Kun styrox-palloon tökkää varreksi coctailtikun, siitä tulee kuin tikkari ja sitä on helppo pidellä kädessä ja pyörittää haluttuun suuntaan. Sitten sen voi vielä valmistuttua tökätä pystyyn odottamaan kuivumista. Meillä se tökättiin pystyyn keittiösieneen, toimii oikein hyvin.

Pallot siveltiin kauttaaltaan erikeeperillä, kun käyttää sivellintä, sormet ei sotku. Sitten vain ripotellaan glitteriä pintaan. Hetkessä on kauniita kimallepalloja. Niihin voi myös tehdä kuvioita “piirtämällä liimalla”. Kun pallot ovat kuivuneet, tikunreikään voi työntää ripustusnarun toisen pään. Vielä vähän kuumaliimaa ripustusnarun reijän päälle ja rusetti koristeeksi. Ja kiva pallo on valmis.

Pikku herkuttelijoille.

Tuo vielä viisivuotias viettää huomenna syntymäpäiviään, hän halusi viedä pipareita eskarikavereilleen huomenna. Siispä samalla leivottiin niitä ja koristeltiin toiveiden mukaan. Voi piparitalo kai tällainenkin olla.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: