Joulukuun seitsemästoista päivä.
Hiiri pikkuinen.

Kaikki pikkuruinen kiehtoo minua. Jouluisin teenkin pikku asetelmia eri paikkohin. Pikkuruisilla asioilla voi myös ilahduttaa suuresti. Lapset rakastavat joulunaikoihin tapahtuvia salaperäisiä juttuja. Jonakin yönä tonttu ilmestyy istuskelemaan nurkkaan  ja niillä tuntuu olevan oma salaperäinen maailmansa, mitä voimme vaan ihmetellä.

Tämä pikkuinen hiiri valmistui juuri siitä syystä, ilahduttamaan joulua odottavaa neitokaista. Hiiri saakin seikkailla eri paikoissa jouluun asti, silloin se pääsee luultavasti kuusen oksalle.

Vartalo ja jalat ja kädet.
Pyöreät korvat virkaten.
Hiiri täytetään ja tehdään vekkihame.

Hiirulainen on neulottu putkena viidellä puikolla. vartalossa on 20 silmukkaa, lankana seitsemän veljestä. Kun hiiri oli noin 6 cm pitkä kavensin joka toisella kierroksella aina puikon alussa yhden silmukan. Lopuista neljästä vedin langan läpi ja päättelin. Täytin hiiren ja kiristin peräpään kiinni langan avulla. Kädet ja jalat on neljällä silmukalla neulottua putkea.

Minne hiiri seikkailee?

Hame neulotaan ympyränä 16 silmukalla. Neljän kierroksen jälkeen aloin tehdä siihen vekkejä. Eli aina kahden oikein neulotun silmukan välistä nostin langan kiertäen ja neuloin sen nurin. Joka kierroksella nostetaan joka välissä yksi silmukka lisää ja neulotaan se nurin, viiden kierroksen ajan. Silloin nurjia silmukoita on yhteensä viisi. Päätellään sitten hame. Ja pujotetaan hiirelle.

Valmiina seikkailuihin.
Lahjareki kulkee perässä.

Korvat virkkasin. Lankalenkkiin virkkasin 8 kiinteää silmukkaa ja seuraavalla kerroksella jokaiseen kaksi eli yhteensä 16 kiinteää silmukkaa. Päättelin ja ompelin korvat kiinni.

Vielä pikku silmät ja nenänpää ja hiiri on valmis.

Nyt hiiri nappasi pakettireen vedettäväkseen ja jäi odottamaan aamua, tuleekohan huomatuksi…

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: