Joulukuun seitsemäs päivä.
Tontulle tossu.

Joulu se tulla jolkottaa ja tontutkin nurkissa kurkkii… Tehdäänpä tontulle tossu tai kaksi, tai vaikka koko tonttujoukolle. Toki tonttukin tossuista tykkää, mutta näillä pikku tossuilla voi ilahduttaa vaikka ystävää, tossu täyteen nameja, niin kukapa kieltäytyisi.

Kovin on taas helppoa. Tarvitaan huopaa, niin teko on helpointa, se kun ei rispaa. Huovasta leikataan kaksi tossunpuoliskoa. Piirteli mallin paperille ja sen avulla leikkasin. Sitten tarvitaan pohjakappale, jonka avulla tossu saa pulleutta ja pysyy pystyssä. Mittaa omasta tossustasi matka kengän kärjestä pokjan takaosaan ja piirrä sitten sen mittainen kärkiin kapeneva ja keskeltä leveämpi kaitale.

Leikataan huovasta kaksi kylkeä ja pohjakappale.
Ompele ensin pohja kiinni molemmilta puolin.

Sitten vaan ompelemaan. Ja koska tämä on huopaa voidaan ommella oikealta puolelta, kun sauma jää näkyviin, tossusta tulee kivan näköinen. Tämänhän voi myös parsia kasaan käsin. Voi käyttää myös eriväristä lankaa, joka korostaa saumoja. Se joka on allerginen kaikelle ompelulle, vetäisee tossun kasaan kuumaliimalla.

Ensin ommellaa pohjan toinen puoli kärjestä kantaan ja sitten toinen puoli. Lopuksi sivusaumat. Nopeaa ja helppoa. Ei tarvitse kääntää eikä mitään.

Koristella voi kuinka koreaksi vaa, jokainen mielensä mukaan.
Mitä se tontun tossu sisältääkään, herkkuja tietenkin!

Sitten koristellaan. Ja tässä voi tehdä mielensä mukaan. Sivuun voi leikata vaikka eivärisestä huovasta sydämen, tähden… Voi laittaa rusetteja, kulkusen kengänkärkeen, ihan mitä vaan. Minä mallailin vihreää puuhelmeä tossunnokkaan, mutta jätin senkin sitten pois. Tämä tossu saa olla niinsanottu perusmalli, pelkällä rusetilla höystettynä. Tehdään seuraavaan sitten jotain ekstraa. Karkkikeit täydensivät tämän punaisuuden.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: