Joulukuun kuudes päivä.
Ruukkukuusi.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! On suomen sinivalkoinen juhla. Noista väreistä valitsin valkoisen ja käytin sitä päävärinä päivän askartelussa. Valkoinen kuusi, sopii hyvin toiveeseen valkoisesta joulusta.

Tarvitaankolme erikokoista kukkaruukkua. Koolla ei ole väliä, kunhan ne saa aseteltua ylösalaisin päällekäin kuusimaisesti. Ja voihan niitä ruukkuja olla toki enemmänkin, jos tahtoo kasvattaa kuustaan isommaksi. Minulle riitti kolme.

Nämä olivat tavallisia punaisia maalaamattomia saviruukkuja. Maalasin ne spray-maalilla valkoisiksi, muutamaan kertaan niin sain peittävämpää pintaa. Maalin voi jättää epätasaisemmaksi, silloin tulee vähän rustiikkisempi kuusi. Ja jos valkoinen ei miellytä, voi ruukut maalata vaikka vihreiksi, mutta valkoinen on minun värini.

Ruukut koristellaan vaikka kieputtamalla niihin nauhaa.

Sitten koristellaan kuusi. Halusin suhteellisen yksinkertaista, joten valitsin “kuusennauhaksini” juuttinarua. Kieputin sitä ruukujen ympäri, kiinnittäen sieltä täältä kuumaliimalla. Tein vielä rusetitkin jokaista ruukkua koristamaan. Ja koska kuuseni edustaa lumikuusta, liimailin vielä pikkuisia lumihiutaleita siihen.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Kaapista löytyi ruskeasävuinen kukkanen, nyt se saa toimia tähden virassa. Jos haluaa, voi ruukut kiinnittää toisiinsa kuumaliiman avulla, mutta pysyvät nen hyvin alaoillaan ilmankin. Minä en liimannut. Tietenkin, jos antaa kuusen v aikka lahjaksi jollekin, kannattaa se liimata, niin ei hajoa siirrettäessä.

Jos kuusen haluaa itsenäisyyspäivän asuun, voisi juuttinarusta ja pikkuisista paperilipuista askarrella lippunauhan.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: