Joulukuun ensimmäinen päivä.

Syksy meni huimaa vauhtia lämpimänä ja joulukuu hiipi kuin salaa, tuoden todellisuuden, että joulu on kohta ovella. Vaikka blogi on viettänyt hiljaiseloa pitkän aikaa, saa se nyt herätä uudelleen ja jatkua ahkerampana joulunkin jälkee. Joskus vaan arkeen tulee uusia puuhia ja toiset jäävät taka-alalle hetkeksi. Käsillä tekeminen ei ole vähentynyt, päinvastoin, mutta aika sen muistiin kirjaamiseksi on vähentynyt. Mutta nyt saa löytyä aikaa siihenkin.

Joulua minä rakastan ja kaikkea pientä ihanaa sen ympärillä. Tänään on menty läpi ensimmäiset joulumyyjäiset. Tuli tehtyä käsitöitä sinne ja leivottua ja mukavaa oli itse myyjäisissä. Niissä on ihana tunnelma, kaikki ovat hyväntuulisia. Jos sinulla on mahdollisuus, koita tehdä jouluostoksesi myyjäisistä, niistä saa aivan erilaista joulutunnelmaa kuin tavaratalojen ja ostoskeskusten hälinästä.

Appelsiinin puolikkaat.

Mutta itse askarteluun. Tälle päivälle tein oman askartelun, jota en nyt kerrokaan, sillä tällä tekniikan aikakaudella törmäsin tekniseen ongelmaan, enkä saanut kuvia laitettua, joten kaivetaan vanha juttu menneiltä vuosilta. Ja näytetään tuo tämänpäiväinen myöhemmin. Ovathan vanhatkin jutut toisille uusia ja voivathan ne uudelleenkin muisteltuna ilahduttaa.

Valmis jähmettynyt kynttilä.

Vanhoista muistoista valikoin kynttilänvalannan appelsiinin puolikkaaseen, ehkä siksi, että jokunen viikko sitten puuhailimme yhdessä ja otimme uusiokäyttöön vanhoja kahvikuppeja kynttilöinä. Valanta appelsiinin puolikkaaseen tapahtuu samalla tavalla. Tässä voi käyttää vanhoja kynttilänjämiä tai ostaa kaupasta niitä halpoja kynttilöitä jos ei stariinirouhetta halua lähteä tilailemaan. Appelsiiniin ei tarvita kovin pitkää sydänlankaakaan, joten sen saa kätevästi vanhasta kynttilästä kun sulattaa kynttilämassan.

Appelsiinille tuosuvat talven valostuttajat.

Vanhat kynttilät laitetaan siis kattilaan ja tämä kattila toiseen isompaan jossa on vettä. Tässä vesihauteessa kynttilöiden annetaan sulaa. Kun massa on sulanut, poimitaan sydänlangat talteen. Sydänlanka laitetaan tikun varassa appelsiinin keskelle. Häntää voi painaa vähän appelsiinin sisään, niin se pysyy pystyssä. Sulaa massaa kaadetaan varovasti appelsiiniin kunnes se on täynnä. Massa kutistuu hieman jähmettyessään, jos se menee kovasti lommolle, päälle voi kaataa uutta.

Nämä ovat kauniita ja tuoksuvia ja ainakin minulle appelsiini kuuluu jouluun. Muistathan aina polttaa kynttilöitä turvallisesti ja valvottuna.

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: