7. joulukuuta
Petteri Punakuono.

Tänään voi askarrella vähän lisää kortteja, vielä ehtii perillekin. Nämäkin kortit syntyvät yksinkertaisista aineksista, ei tarvitse sen ihmeemmin lähteä kauppaan. Yleensäkin tykkään tehdä “alusta alkaen itse”, toki joskus valmiit paretitkin on ihan mukavia ja nopsaan saa näyttävää valmiiksi.

Kartonkia pohjaan, juuttinarua ja nappeja. Siinä ne tarvikkeet sitten onkin.

Napeista pallot ja punanenä.

Juuttinaru taivutellaan poroksi. Aloitin pääympyrästä. Päälaella on yksinkertainen solmu. Käytin liimana kuumaliimaa ja pikkuruisilla pisaroilla sinne tänne saa pään pysymään helposti kartongissa. Korvatkin valmistuu vai pyöräyttämällä juuttinaru lenkille. Siitä voi jatkaa sarviin ja laittaa ne sojottamaan miten haluaa.

Sitten liimataan nappeja sarvien alle ja yksi nenäksi, tämähän on ihka aito Petteri Punakuono. Nyt vielä piirretään “narut”, missä nämä nappijoulupallot roikkuvat. Sekä silmät Petterille.

Lisää vielä mahdolliset jouluntoivotukset. Yksinkertainen on kaunista, mitään ihmeitä ei tarvita.

Tonttupojat vpullonkorkeista.

Jos kortteilu ei kiinnosta, voi askarrella parit tontut, tai vaikka koko tonttulauman. Viinipullon korkit sopivat täydellisesti. Näillä tontuilla on 18 silmukalla 7-veljestä langasta kudotut hiippalakit, mutta yhtä hyvin lakki syntyy huovasta tai kankaasta. Punainen helmi nenäksi, tai nappija muuta ei välttämättä tarvitakaan. Miksei tuota juuttinarua vatsaa koristamaan.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: