1. joulukuuta
Tottujen ovi.

Joulukuu on alkanut ja viimeistään nyt alkaa päivien laskeminen jouluun. (Todellisena jouluihmisenä tosin olen aloittanut joulun odotuksen jo aikaa sitten 😀 ) On siis joulukalenterin aika.

Elämää oven takanakin.
Kakkuhetki.

Tuntuu, että tänä jouluna jokainen haluaa seinälleen tonttuoven. Söpöjähän nuo ovatkin. Meillä on jo vuosien ajan jouluun kuulunut “tonttuovi meidän tapaan”. Tämä tonttuovi ei ole vain aukeamaton ovi seinässä, vaan sen taakse pääsee kurkistamaan ja sieltä löytyy tonttujen salainen tupa. Joskus saattavat tontut tulla tuvastaan ulkosalle ihan nähtäväksi, mutta toisinaan pysyttelevät ihan piilossa. Tällä nimittäin saa leikkiä ja tontut tykkäävätkin että heidän taloonsa kurkitaan, tuodaan välillä uusia herkkuja pöytään tai uusi matto lattialle. Oven takana on elämää aattoon saakka. Tonttujenkin määrä lisääntyy, sukulaisia kai tulee kylään…

 

Tarvikkeita tonttujen tupaan.
Oven taakse saa kurkata.

Aikoinaan tänä tonttujen asumus rakentui sisustushärpäkelaatikosta, jossa oli kolme ovea sivussa ja ylhäältä se on avoin. Varsinaista käyttötarkoitusta en oikein koskaan ole ymmärtänyt, mutta ehkä sen olikin tarkoitus päätyä meille tonttujen iloksi. Lisänä siinä on kaksi kuusta, jotka muistan ostettaneen kauan sitten, silloin kun Anttilan postimyyntikuvasto vielä oli elossa ja odotettu posti joulun alla. Kuusissa oli valmiina valot, toinen kuusi on jo lakannut toimimasta, mutta ei haittaa. Ehkä kuuset tarvitsisivat jo päivitystä, mutta toisaalta miksi, palvelevat hyvin tonttujenn kiipeilypuuna ja tuovat aina lämpöisiä muistoja mieleen. Isojen kuusten keskellä on vielä pieni kuusi kattona. Täällä kuusen suojissa tonttujen on hyvä asustaa.

Tonttujen kodin voi rakentaa myös lyhtyyn, niistäkin löytyy pieni ovi, jonka tontut jaksavat avata. Nukkekotien asukkaat lainaavat mielellään tontuille pöytää ja tuoleja. Kaikkihan pitävät ystävällisistä tontuista.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: