Minulla on ollut hirmuinen ompeluinto päällä jo pitemmän aikaa, ja tulostakin on syntynyt. Nyt minulle annettiin farkunsininen paksu keilailuaiheinen kangas. Ja jotain siitä piti saada myyjäisiin tehtyä.

Kangas olisi varmasti sopinut moneen käyttöön, mutta päätin muuttaa sen kasseiksi. Niitä nyt aina tarvitaan, pieniä ja isoja. Kauppaan, kirjastoon, eväille, vaikka mihin.

Sen suurempia suunnittelematta ryhdyin leikkaamaan.

Tässä vähän pullukassa kassissa on kaksinkertainen suukappale, joka on alaosaa kapeampi. Kankaasta ommeltu kantohihna kiinnittyy suukappaleen ja alaosan väliin, samalla kun ne ommellaan yhteen. Alaosaan tulee poimutuksia maun mukaan, niin että leveys on sama kuin yläosassa. Minä tein kaksi vekkiä kummallekin puolelelle kappaleiden keskikohtaa.

Koko kassi on ommeltu saumurilla. Näis sisäpuolikin on siisti. Vuortahan kassissa ei ole. Alakulmiin ompelin niinsanotut kissankorvat, eli kolmion muotoinen pala pois, niin pohja tuli leveämmäksi. (kissankorvat siis tippuivat nyt pois, kun käytin saumuria) Lopuksi vielä kiinnitin uhdellä suoralla ompeleella kahvat kassin kylkiin kiinni, niin pysyvät nätisti ylöspäin.

Samasta kankaasta valmistui vielä monenlaisia kasseja ja pari vetoketjupussukkaakin sekä olkakassi. Niin kauan ompelin, kun kankaasta oli jäljellä pari pikku silppua. Jää nähtäväksi löytävätkö käyttäjänsä myyjäisissä.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: