dsc09736
15. joulukuuta
dsc09734
Kauriit.

Joulua voi hivuttaa salakavalasti joka nurkkaan, onhan se niin kaunis juhla. Minä rakastan kauniita asioita ja siksi väsäilenkin joulujuttuja eri paikkoihin silmän iloksi.

Nyt kannattaakin väsätä jokin asetelma, joka omaa silmää miellyttää tai ilahduttaa tarinallaan.

Tein muutamaan isoon lyhtyyn katseltavaa. Toiseen löysin ihanat kauriit tai peurat, lajimääritys olkoon mikä tahansa. Meidän pikkuneiti ne jo nimesi äidiksi ja lapseksi, vaikka eipä taida sarvipäisiä vasoja luonnossa näkyä, mutta ei haittaa. Samoin sienistä tuli perhe, onhan siellä iso isäsieni, vähän pienempi äitisieni ja kolme lapsisientä.

dsc09735
Keittiöhiirulaiset.
dsc09733
Nallet huilaamassa.

Toisessa lyhdyssä on nallet huilaamassa lumileikin jälkeen. Sukset on nostettu pystyyn ja lumipallojen heittely on tauonnut hetkeksi. Pari isoa hiutaletta leijuu hiljalleen alas.

Keittiöhiiretkin ovat saaneet jouluista puuhaa puurokattiloiden kanssa. Toinen taitaa vielä kutoa jotain jouluksi. Possu on uunissa, mutta pikkuneitosen kanssa sovittiin, että koska uunin luukku on auki ja possulla tyytyväinen ilme, niin se on vain mennyt uuniin lämmittelemään, eikä hiirulaisilla ole muita suunnitelmia sen pään menoksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: