DSC09280
Fudge-kuorrutettu kakku.
DSC09281
Makeaa herkkua.

Monenmoista kakkua on tullut kuorrutettua ja taas tuli tehtyä yksi. Tässä kakussa suuri osa makua on kuorrutteessa, sillä se on tehty ihanasta fudgesta.

 

 

Oikeastaan fudgekin pitäisi tehdä itse, mutta nyt oikaisin pikkuisen ja kävin kaupan irtokarkkihyllyllä ja keräsin matkaani pussillisen neliskanttisia “fudge-palikoita”.

Fudgesta saa kaulittavaa massaa lämmittämällä niitä kattilassa matalalla lämpötilalla ja lisäämällä joukkoon tilkan kermaa. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, kun kerman määrä riippuu vähän fudgesta. Kaupan palasienkin tuoreus vaikuttaa asiaan, välillä kun ovat hyvinkin pehmeitä ja toisinaan kovia. Mutta sanotaan, että puoleen kiloon fudgea tulee vajaa puoli desiä kermaa. Kun massa on tasaista, kaadetaan se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tasaantumaan ja jähmettymään jääkaappiin. Massan voi tehdä jo edellisenä päivänä. Jääkaapista se otetaan pari tuntia aikaisemmin huoneen lämpöön pehmenemään.

DSC09279
Kannattaa kokeilla.

Massa on kaulittavaa ja siitä voi muotoilla koristeitakin. Tämän kakun ruusut ja lehdet on myös massaa.

Maistuu oikein makoisalle, kannattaa kokeilla. Kakun sisälle ei ehkä kannata valita sitä kaikkein makeinta täytettä, kuorrute kun on melkoisen makea.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: