dsc09425
“Ihan oikea” -mekko ja mekot paidanhihoista.
dsc09421
Helppo pukea ja saumat ei ratkeile.

Useimmat naiset ilahtuvat uusista vaatteista, niin isot kuin pienetkin. Ja pienet naiset ilahtuvat myös siitä, kun heidän pikku naisensa saavat uusia vaatteita. Nuket siis.

Vaatteen tarve voi näillä pikkuisilla pukijoilla tulla ihan yllättäin ja silloin ei ehkä ole aikaa mennä kauppaan tai tehdä monimutkaisia ompeluksia. Mutta yksinkertainenkin voi ilahduttaa.

Meilläkin lauma pikku naisia kaipasi uusia vaatteita, eikä oikein ollut aikaa paneutua kovin pitkäksi aikaa tähän vaatetarpeeseen, mentiin siis vähän yksinkertaisemmin. Ja halvallakin päästiin näissä vaatehankinnoissa.

 

dsc09423
Vanha paita. Uusi elämä nukenvaatteena.
dsc09441
Trikoosilpusta uudet vaatteet.

Olin poistanut yhden paidan pois vaatekaapista se oli jo pieni ja oli saanut pesussa ikävää värjääntymää. Se päätyi siis raaka-aineeksi. Hihat poikki ja saumurilla kavennettiin “barbinvahvuiseksi”. Helman siistin myös saumurilla. Trikoo on mitä mainioimpaa nukenvaatemateriaalia, sillä ne joustavat ja mukautuvat nukkien päälle. Ovat helppoja pukea ja taatusti kestävät kiinalaisia barbinvaatteita kauemmin.

Olin käyttänyt yhden trikoopaidan pipon raaka-aineena ja siitä ompelusta oli jäänyt pieniä pinkkejä trikoopaloja. Näistä silpuista valmistui mekko pari hametta, ja puseroita.

Tein kyllä sitten “ihan oikeankin” trikoomekon mustasta kukkatrikoosta, enkä pelkkiä “jämäompeluita”, mutta eipä tuo oikea ja enemmän työtä vaatinut kolttu leikeissä sen ihmeellisempi ollut. Pikku naiset ilahtuvat kaikista.  🙂 Ja jos tarkemmin ajattelen, sekin mekko oli vähän jämä, sillä kangasta oli jo käytetty oikeaan tarkoitukseensa ja jäljellä oli enää pikku pala, mistä ei enää ihmisvaatteeksi riitä.

Sukanvarret! Ne muuten ovat aivan mainioita pikku vaatteiden raaka-aineita!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: