DSC09412
Punaista kanelia.
DSC09413
Vaaleaa kanelia.

Ihana omena-aika on parhaimmillaan. Viime viikon myrsky ehkä tiputteli omenat paikoin, mutta vielä joissakin puissa ne kypsyvät täyteen mehukkuuteensa.

Minäkin aloitin jo vähän aikaa sitten omenasoseen väännön. Meillä sitä nimittäin kuluu melko paljon.

Lapset ovat löytäneet omenasoseesta luvallisen serkun, jota saa syödä muita herkkuja useammin. Pakkaan omenasosetta pakkaseen Minigripin Mini -pusseihin. Siihen mahtuu sopiva kerta-annos yhden lapsen syödä. Lapset ottavat pussin pakkasesta, pitävät kuuman veden alla sen verran, että jäisen soseköntin saa pullautettuna ulos pussista lautaselle. Sitten vain vuollaan kohmeista sosetta lusikalla suuhun. Ja hyvää on. Pusseja kuluu talven aikana paljon.

DSC09414
Maistui se myös lämpimänäkin. 🙂

Keitän soseen omenalohkoista, joista olen poistanut suurimman osan siemenistä ja kodista, pieni määrä siemeniä ei haittaa mitään. Kattilaan vähän vettä, niin höyrystyvät eivätkä pala pohjaan. Keitettäessä mehua tulee lisää, kun sitä irtoaa omenista. Kaikki mehu kuitenkin jätetään soseen sekaan. Kun omenat ovat pehmenneet, väännän ne sosemyllyn läpi. Tulee ihanan tasaista sosetta. Sitten vaan sokeria sopivasti, ei liikaa, mutta niin, että maistuu hyvälle. Todella yksinkertaista. Kun soseen pakastaa, ei tarvitse lisäillä säilöntäaineita tai hyytelöimisaineita.

Toimii muuten lettujen kanssa ja vaikka kakun välissä.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: