DSC08693
Sydämellisiä patalappuja.
DSC08697
Pysyy hyvin kädessä.

Tässäpä tulee helppo tapa ommella sydämellinen patalappi, joka hoitaa hommansakin mallikelpoisesti ja suojaa kättä.

Patalappuun tulee sormille taskut ja näin se suojaa kättä päältäkin päin. Jos monimutkaisemmin homman haluaa tehdä, voi reunan viimeistellä kanttinauhalla ja saada näin erilaista näköä lapulle, mutta koska monesti kanttinauha on se ikävä kompastuskivi, niin tehdään nyt ilman sitä, onnistuu se niinkin.

DSC08696
Käsi sydämellä?
DSC08692
Taskut eivät peitä koko sydäntä.

Tein sydänkaavan, korkeutta ja leveyttä sydämellä on n. 21 cm. Sydämen avulla piirsin kaavan myös “taskuille”, ne eivät yllä alhaalta aivan sydämen keskiosaan.

Tarvitaan kaksi ehjää sydäntä päälikankasta ja kaksi kaksinkertaista taskupalaa. Reunaakaan taskuissa ei tarvitse viimeistellä, kun tekee siihen taitteen. Sitten sopivaa materiaalia täytteeksi ja lämmöneristeeksi. Tässä kannattaa kierrättää vanhat kankaat ja villapaidat.

DSC08679
Tarvittavat osat.
DSC08680
Vielä päälle toinen päälikangas.

Sitten kaikki oikeaan järjestykseen. Alimmaiseksi Täytekangas, sitten yksi päälikangas oikea puoli ylöspäin, taskut taitettuna kaksinkertaiseksi oikea puoli ulospäin, (jos laitat lenkin, niin tähän väliin) ja viimeisenä toinen päälikangas oikea puoli alaspäin. Minun kankaani oli molemmin puolin samanlaista, että eipä tarvinnut murehtia oikeasta tai nurjasta puolesta.

DSC08682
Saumat siistitään.
DSC08698
Toisenlaisia sydänlappuja.

Sitten vaan surautellaan koneella ympäri, jätetään tietenkinn. 5 cm kääntöaukko. Koska leikkasin kankaani kissojen ja lapsen avustamana ja leikkausjälki oli vähän summittaista, niin tässä välissä siistin saumanvarat tasaisiksi ja leikkasin pieniä halkioita saumaan, jotta sydän kääntyy nätisti.

Sitten käännetään ja ommellaan kääntöaukko kiinni. Tein sen käsin, sillä halusin siitä huomaamattoman. Valmista tuli, vielä voi silitellä saumat napakaksi.

Tein vielä pari perinteistä neliölappua. Aplikoin niihin ensin sydämet koristeeksi. Sitten ompelin reunat,  käänsin ja kääntöaukko sulkeutui samalla, kun ompelin tikkauksen paininjalan verran reunasta.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: