DSC08575
Punahilkka ja kaverinsa Nalle.
DSC08571
Kun olkaimet on ristissä, ne pysyy hyvin ylhäällä.

Tulipa poikettua pikkuneidin kanssa IKEA:ssa ja kärryyn hyppäsi pehmo-osastolta Punahilkka ja nalle. Söpöisiähän nuo ovat ihan noinkin, mutta kun pukeminen on neidin lempipuuhia, niin täytyihän näidenkin saada jotain irrotettavaa päälleen.

Minä tykkään virkatuista vaatteista nukeilla ja pehmoilla kahdesta syystä. Ensinnäkin en koskaan varsinaisesti tee niitä, tai siis kuluta aikaa ensisijaisesti niiden tekemiseen, vaan ne syntyvät salakavalasti kun odotan poikia koulun portilla tuleviksi autoon tai kun istuskelen hammaslääkärin odotushuoneessa, istun repsikkana automatkalla, katson televisiota tai muussa vastaavassa tilanteessa.

DSC08573
Kaverit voi vaihtaa vaatteita keskenään.
DSC08574
Valmiina leikkeihin.

Toiseksi ne ovat ihanan helppoja pukea, pienilläkin sormilla. Ne joustavat ja antavat myöten ja nukkien kädet ja jalat on helppo sujauttaa niihin. Samalla ne myös kestävät sen tuhannen riisumis- ja pukemiskertaa. Meillä ainakin nuket vaihtavat vaatteitaan tiuhaan. Neulotut ja virkatut luomukset menevät myös vähän eri kokoisillekin käyttäjille.

Punahilkka ja nallekin ovat melkoisen eri kokoisia, mutta vaatteiden vaihto onnistuu.

Mitään ohjetta ei näihin ole. Aloitus on tehty ketjusilmukkajonosta, joka uloittuu vaatteen saajan ympäri. Se on suljettu ympyräksi ja siihen on virkattu kerroksia kiinteillä silmukoilla tai pylväillä. Kun aloittaa vaan, niin kyllä vaatteet alkavat löytää muotoaan. Virkkaukseen käytin kaapista löytyviä jämälankoja. Nämä ovat Novitan Seitsemää Veljestä.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: