Homer-juhlat

DSC08271
Homer vajoaa donitsiin.

Meillä vietettiin synttäreitä ja vaikka varsinaista teemaa ei syntymäpäivillä ollutkaan, niin tarjoilun puolelle tuli vähän ideaa Simpsoneista. Niitä kyllä sankarikin tykkää televisiosta tuijottaa. Homer taas on yksi ykköshahmo. Ja mikä onkaan Homerin lempileivonnainen, donitsit tietenkin.

DSC08266
Kääretorttu leikataan kolmioiksi.

Itse Homer pääsi kakkuun ja luonnollisesti kakku oli donitsin muotoinen.

Ensin ajattelin tehdä pohjan pyöreään vuokaan ja muotoilla donitsiksi siitä, mutta sitten päähäni pälkähti ajatus, että kääretorttu vastaa muodoltaan enemmän donitsia. Paitsi on siis suora.

DSC08267
Palat donitsin muotoon.

Kääretorttu siis. Ja täytteeksi kermaa ja tuorejuustoa, jonka makeutin ja tein suklaiseksi kaakaolla. Torttu sai tekeytyä vähän aikaa.

DSC08269
Kermakuorrute pyöristää muodot.

Sitten kääretortun muoto pois suorasta. Leikkelin sen kolmioiksi, aivan kuin olisin ollut tekemässä korvapuusteja. Nämä kolmiot sitten asettelin ympyrän muotoon, jättäen keskelle reiän, kuten donitsissakin. Hieman kulmikas muoto poistuu nätisti kermavaahtokuorrutteella.

Sitten vain kuorrute päälle. Käytin vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, sillä se on sankarin ehdoton lemppari. Alas ensin ruskeaksi värjättyä ja päälle pinkki, jonka leikkasin valuvan kuorrutteen muotoon. Päälle vielä strösseleitä, jotka pyörittelin sokerimassasta, jotta ne olisivat suhteessa oikean kokoisia.

DSC08285
Kaiken keskelle Homer.
DSC08281
Tietysti myös pinkkejä donitseja.

 

 

Edellisenä päivänä olin jo muotoillut sokerimassasta Homerin kuivumaan. Tämä jalaton Homer sai mennä donitsin reikään onnellisena.

 

Lisäksi makeana herkkuna juhlapöydässä oli tietenkin donitseja, mitäpä muutakaan.

 

 

 

DSC08282
Munkki-Homerit.

Kun edellisen kerran kuorrutin ja täytin munkkeja, sankari tykkäsi niistä niin paljon, että halusi niitä myös nyt. Tällä kertaa ne yrittivät esittää kieltä näyttävää Homeria.

Näillä makeilla herkuilla mentiin tällä kertaa. Ja kivaa oli.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: