Leivontapäivä ja piirakkaa oli vuorossa. Välillä suolaista. Tästä kasvispiiraasta tulikin huisin hyvää. kannattaa kokeilla, vaikka kasvisjutut eivät olisikaan se ykkösjuttu.
Pyöreään piirakkavuokaan, pellilliseen tarvitaan kaksinkertainen satsi.
POHJA
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja (minä laitoin 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja)
1/2 pussillista perunasosejauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl vettä
Nypin voin ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Vettä lisätään jotta saadaan tasainen taikinamassa. Taikina saa olla jääkaappissa sen aikaa kun täyte valmistuu.
TÄYTE
Parsakaalia
Keltainen kesäkurpitsa (miksei vihreäkin, mutta nyt tuli enemmän väriä)
Suippopaprika
Iso sipuli ja sen varret
1 purkki juustokermaa
2 kananmunaa
Mustapippurirouhetta, suolaa, hunajaa
Emmental-juustoraastetta
Voita
Parsakaalia keitin niukassa suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin. Nesteen kaadoin pois.
Nokare voita pannulle ja siihen sipulit kuulottumaan, ensin se vaalea osa, varret odottaa vielä vähän. Pilkottu kesäkurpitsa seuraavaksi ja myös pilkottu paprika. Lopuksi sipulinvarret. Ripottelin päälle vähän mustapippuria, vähän suolaa maun mukaan. Laitoin myös juoksevaa hunajaa, koska se vaan passaa minun mielestä niin hyvin.
Taikina levitetään piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Voitelin ja jauhotin piirasvuoan ensin, niin valmis piiras irtoaa sitten helpommin. Sitten kasvikset. Ja lopulta juustokerma, johon munat on sekoitettu. Viimeisenä juustoraaste.
200 astetta noin 30 minuuttia. Vähän uunin mukaan. Kunnes näyttää kypsältä.
Vähäksi aikaa jäähtymään ja sitten vaan nauttimaan. On hyvää.
Kasvispiiraat ovat ihania! Kerma ja juusto korvaavat kyllä sen lihan!
LikeLike
Kasviksissa on paljon makua ja väriä. Ei lihaa todellakaan tarvita joka paikassa.
LikeLike