DSC08137
Valmiina menossa uuniin, juustoraaste vielä puuttuu.

Leivontapäivä ja piirakkaa oli vuorossa. Välillä suolaista. Tästä kasvispiiraasta tulikin  huisin hyvää. kannattaa kokeilla, vaikka kasvisjutut eivät olisikaan se ykkösjuttu.

DSC08135
Kasvikset kevyesti pannulla.

Pyöreään piirakkavuokaan, pellilliseen tarvitaan kaksinkertainen satsi.

POHJA

100 g voita

2,5 dl vehnäjauhoja (minä laitoin 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja)

1/2 pussillista perunasosejauhetta

1/4 tl suolaa

1 dl vettä

DSC08136
Värikäs täyte.

Nypin voin ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Vettä lisätään jotta saadaan tasainen taikinamassa. Taikina saa olla jääkaappissa sen aikaa kun täyte valmistuu.

TÄYTE

Parsakaalia

Keltainen kesäkurpitsa (miksei vihreäkin, mutta nyt tuli enemmän väriä)

Suippopaprika

Iso sipuli ja sen varret

1 purkki juustokermaa

2 kananmunaa

Mustapippurirouhetta, suolaa, hunajaa

Emmental-juustoraastetta

Voita

DSC08140
Valmis piiras.

Parsakaalia keitin niukassa suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin. Nesteen kaadoin pois.

Nokare voita pannulle ja siihen sipulit kuulottumaan, ensin se vaalea osa, varret odottaa vielä vähän. Pilkottu kesäkurpitsa seuraavaksi ja myös pilkottu paprika. Lopuksi sipulinvarret. Ripottelin päälle vähän mustapippuria, vähän suolaa maun mukaan. Laitoin myös juoksevaa hunajaa, koska se vaan passaa minun mielestä niin hyvin.

Taikina levitetään piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Voitelin ja jauhotin piirasvuoan ensin, niin valmis piiras irtoaa sitten helpommin. Sitten kasvikset. Ja lopulta juustokerma, johon munat on sekoitettu. Viimeisenä juustoraaste.

200 astetta noin 30 minuuttia. Vähän uunin mukaan. Kunnes näyttää kypsältä.

Vähäksi aikaa jäähtymään ja sitten vaan nauttimaan.  On hyvää.

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started