DSC08127
Vihreitä karviaisia.

Marjoja on tullut tänä vuonna ihanan paljon ja säilöttävää riittää. Karviaiset ovat meilä yleensä päätyneet sellaisinaan parempiin suihin. Tänä vuonna päätin tehdä muutaman purkillisen hilloakin.

DSC08128
Valmista hilloa.

Tämä hillo ei ole kaikkein makeinta, jos nyt verrataan vaikka mansikkahilloon. Mutta ajatuksena olikin, että hillo voisi olla sellainen, joka levitetään vaikkapa valkosuklaajuustokakun päälle antamaan happamuutta ja tasapainottamaan makeutta.

Perkasin marjat ja laitoin kattilaan. Pikkaisen vettä kattilan pohjalle, ehkä desin verran. Ja sitten keittämään. Hyvin nopeasti marjoista tulee lisää mehua hilloon. Keittelin viitisen minuuttia marjoja yksinään ja sitten lisäsin hillosokeria ihan paketin ohjeen mukaan. Ja keittelin hillosokerin kanssa kunnes marjat olivat hajonneet kunnolla. Hillosokerissa on hyytelöimisainetta ja hillo hyytyy jähtyessään. Sokeri määrä säätelee myös hillon vahvuutta. Enemmän sokeria, tanakampaa hilloa.

DSC08130
Makoisaa mehua talveksi.

Maailman kauneinta hilloa vaaleista karviaisista ei tule, mutta minusta se oli kirpakan hyvää. Saattaapa toimia hyvin ruuankin kanssa puolukkahillon tapaan. Ei kun kokeilemaan.

Samalla valmistui myös muutama pullollinen punaherukkamehua. Vitamiinia talven varalle.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: