DSC08018
Pussit valmiina heittelyyn.

Hernepusseilla saa aikaiseksi monta leikkiä ja peliä. Niitä voi heitellä muuten vaan ja harjoitella heittoja ja kiinniottoja. Tai sitten voi tehdä maalin vaikka ämpäreitä ja aloittaa pistelaskun ja kunnon kisan.

DSC08006
Aloitetaan 12×22 kangaspaloista.

Hernepusseista voi tietysti tehdä minkä mallisia tahansa. Nämä hernepussit ovat kolmion muotoisia ja siltä osin eroavat tavallisesta tyynyn mallisesta pussista, että heittäessä ne pyörivät maassa vähäsen, eivätkä vain mätkähdä liikkumattomina paikoilleen.

Pussi syntyy 12x 22 cm kangaspalasta. Kangas taitetaan kahtia ja ommellaan koneella kahdelta sivulta, kuten kuvassa. Pussi käännetää ja täytetään herneillä, sopivan pulleaksi, mutta niin, että sen saa vielä ommeltua kiinni.

DSC08007
Kangas taitetaan kahtia ja ommellaan kahdelta sivulta.

Pussia ei ommella kiinni niin kuin tyynyä. Vaan se taitetaan niin, että sivusauman sauma tulee sulkemiskohdan keskelle. Näin hernepussista tulee vanhanaikaisen Trip-purkin mallinen. (Niistä on ikuisuus, ei tarvitse muistaa 😀 ) Saumanvarat taitetaan sisälle. Pari nuppineulaa auttaa ettei herneitä lentele pitkin poikin. Sauma ommellaan suoralla ompeleella kankaan oikean puolen päältä.

DSC08008
Täytetty pussi taitetaan kolmionmalliseksi niin,että sivusauma jää viimeiseksi ommeltavan sauman keskelle.

Meillä hernepusseja heiteltiin suvun kesäkisoissa. On muuten kiva laji sekalaiselle porukalle. Onnistuu yhtä hyvin nuorelta kuin vanhaltakin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: