DSC07829
Korttiaihioita.

Kaupoissa myydään monenlaisia käsin tehtyjä papereita. Kauniita ovat, mutta itsekin on hyvin helppo tehdä omia paperiarkkeja, vaikka kesän korttipohjiksi.

DSC07825
Servetistä leikatut koristeet.

Oikeastaan paperia voi tehdä mistä tahansa paperimateriaalista. Tavallinen sanomalehtipaperikin käy. Tällöin paperi revitään noin postimerkin kokoisiksi palasiksi ja liotetaan vedessä jonkin aikaa, vaikka yön yli. Paperimassa jauhetaan tasaiseksi sauvasekoittimella. Sanomalehdessähän on painomustetta, jolloin tulevasta paperista tulee harmahtavaa ja on myös hyvä muistaa, että sauvasekoitin sotkeentuu myös musteeseen. Eli sitä keittiön ainoaa ja hyvää ruuanlaittovälinettä ei tähän kannata uhrata.

Mutta sitten se äärettömän helppo keino tehdä omaa valkoista paperia:

DSC07832
Hylsyt kierrätyskäyttöön!

Agua Tube, Flush&Go, eli vessapaperinhylsyt, jotka saa huuhtoa pöntöstä alas. Kerää niitä sopiva nippu. Pesuvati ja siihen vettä. Ja hylsyt vatiin. Ne liukenevat sinne itsestään, ei tarvita sauvasekoittimia eikä mitään. Hetkessä on tasaista valkoista massaa.

DSC07828
Massaan sekoitetut sattumat antavat kuviota paperiin.

Tähän massaan voi sitten laittaa “sattumia”, jotka koristavat paperin pintaa. Minä revin joukkoon vaaleanpunaista silkkipaperia. Tummemmat silkkipaperit antavat myös väriä massalle. Lisäsin myös sisalkuidun pätkiä, ne näkyvät kivasti valmiissa paperissa. Samoin vähän beigeä paperinarua. Auoin sitä ja revin suikaleita.Heitin myös sekaan vähän kanelia. Se sai “puuroni” tuoksumaan ihanasti, mutta tuo valmiiseen paperiin pikku pilkkuja.

DSC07824
Siivousliina on hyväkuivumisalusta.

Kaikki on mahdollista, sen kun kokeilemaan. Värilliset servetit revittynä antavat myös hyvin värisävyjä massaan. Tai vaikka vapun ylijääneet serpentiinit.

DSC07827
Ollaanko kavereita?

Minulla oli viira, eli puukehyksessä oleva verkko, jolla nostin löysää velliä vadista. Sillä sai heti neliskanttisen muotoisia papereita. Kaadoin paperimassan viirasta siivousliinan päälle ja painelin liian veden pois. Siinä se saa kuivua rauhassa. Paperi irtoaa kyllä liinasta kuivuttuaan.

Mutta viira ei ole pakollinen. Jos sitä ei ole, voi massaa levittää vapaalla kädellä liinan tai pyyhkeen päälle. Sitten se tasoitetaan ohueksi kerrokseksi ja puristetaan tasaiseksi vaikka tasapohjaisen tarjottimen tai levyn avulla. samalla liikaa vettäkin puristuu pois. Valmista kuivaa paperia voi sitten leikata haluttuun muotoon.

DSC07826
Kanelipisteitä ja servettikoristelua.

Toisia paperinpaloja koristelin vielä servettikuvilla. Eli asettelin märän paperin päälle servetistä leikatun kuvan. sormella taputtelin kuvan kiinni. Paperia voi koristella myös muulla tavoin, kuivakukilla, hileillä, mitä nyt sattuu olemaan.

Ja jos paperit kuivuvat kuprulleen, niitä voi silittää suoraksi leivinpaperin alla.

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: