DSC07612
Suklaakakkua, olkaa hyvä.

Kaikkien kaulintamassojen aikana suklaakuorrutettu kakku tuo ihanaa vaihtelua kahvipöytään. Ja kukapa nyt ei tykkäisi suklaasta. Kaikille se ei tietysti sovi, mutta useimmille maistuu. Ja saahan suklaata laktoosittomanakin, jos ongelma on siinä. Silloin tulee käyttää myös laktoositonta kermaa.

Tämä kakku on täytetty paksulla juustokermatäytteellä tummien kaakaokakkupohjien välissä. Kuorrute tuo tietysti paljon lisää ihanaa täyteliäistä  suklaanmakua kakulle.

Kuorrute on helppo tehdä. Kattilassa lämmitetään varovasti ja sekoitellen kermaa ja suklaata. Kerman määrä riippuu siitä mitä suklaata käyttää. Mitä tummempaa, sitä enemmän kermaa.

Tummaa suklaata 130 g – 1 dl kermaa.

Maitosuklaata 130 g – 3/4 dl kermaa.

Valkosuklaata 200 g – 1/2 dl kermaa.

DSC07610
Uurteinen kakun pinta.
DSC07611
Uurteet umpeen suklaalla.

Kun suklaakerma on sulanut ja tasaiseksi sekoitettu, voidaan se laittaa kakun päälle. Kakun tulee tietysti olla mahdollisimman tasainen päältä. Minun kakkuni on muuten aivan tasainen, mutta siinä on “uurteita”. Mutta ei ne haittaa. Sivelin ensiksi ohuen kerroksen suklaaseosta, jolla tasoitin uurtee. Sitten voi laittaa uuden kerroksen, joka silottaa lisää pintaa. Jos touhussa kuorrute alkaa jämäköityä, kattilaa voi lämmittää lisää ja kuorrute notkistuu.

Suklaakerman voi kaataa miten haluaa. Minä tahdoin, että kakun sisältö jää näkyviin ja kuorrutetta on vain vähän valunut reunojen yli. Ohjailin valuvaa suklaata pikkulusikalla.

Join the Conversation

2 Comments

 1. Hei!
  Mikä ihana juustokermatäyte siellä suklaakakun välissä on? Niin ja paljonkos laitat kaakaojauhetta / muna kakkupohjaan?

  Like

  1. Välissä on tuorejuustoa, siihen sulaa valkosuklaata, vatkattua kermaa, sokeria. Jos tiukemman täytekerroksen tahtoo, niin liivatetta mukaan. Määrät aina vähän vaihtelee maun ja fiiliksen mukaan. Valkosuklaakin kovettaa osaltaan täytettä.
   2 ruokalusikallista sokeroimatonta kaakaota 6 munan kakkuun on minun maun mukaista, joskus 3, muita jauhoja laitan kaakaon verran vähemmän.

   Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: