DSC07556
Kuivakakusta juhlakakuksi.

Useimmilla jotka jotakin leipovat, on jokin suosikkileivonnainen, jota sitten tulee leivottua, oli pyhä tai arki. Jotenkin se juhla kuitenkin pitäisi arjesta erottaa, että juhlalta tuntuisi.

DSC07558
Sopivan paksu kuorrute valuu kauniisti.

Juhlapäiväksi sen suosikki kuivakakun voi kuorruttaa näyttävällä kuorruteella. Kakku kertoo heti juhlasta ja saahan se kuorrutteen myötä myös lisää makua. Tässä helppo ja hyvä kuorrute, joka sopii monelle kakulle ja maistuu monelle.

25 grammaa voita sulana, 2 rkl kuumaa kahvijuomaa, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta ja noin 2 dl tomusokeria. Mukaan voi pistää teelusikallisen vaniljasokeriakin, jos tykkää.

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi. Se saa olla paksua, että pysyy kakun kyljissä, eikä turhan hanakasti valu suoraan lautaselle. Lisäksi tarvitaan strösseleitä, nomparelleja tai mitä tahansa kakunkoristeita, vaikka rouhittua suklaata.

Laita kuorrute muovipussiin, josta leikkaat kulman auki, niin saa pursotettua helposti. Koristeet kannattaa laittaa melko nopeaan, sillä kuorrutteen pinta kuivuu pian ja koristeet eivät tartu.

DSC07561
Valkosuklaiset vaniljapikkuleivät.

Ja kun leipomaan pääsin, tein vielä pikkuleipiäkin. Niille laitoin myös koristukseksi ja lisämaun tuojaksi valkosuklaaraitoja ja suklaaströsseleitä.

DSC07555
Kermarahkakakku.

Täytekakkukin piti tehdä. Tällä kertaa se oli perinteinen kermalla reunoitettu ja hedelmillä ja kiilteellä päältä koristeltu marjaisen raikas rahkakakku.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: