DSC07386
Jouluhiiri valmiina.

 

DSC07391
Ohjelehtinen viime vuosituhannelta.

Minä olen hyvä bongailemaan kaikkea käsitöihin liittyvää, ohjeita ja tarveaineita. Silmiin  osui joulun tienoilla “Uudet käsityöt, 24 uutta jouluideaa”-lehtinen. Todellisuudessa nuo ideat ovat olleet uusia viime vuosituhannella, sillä vihko oli vuodelta 1999.

Söpöinen neulottu hiiripari, joulumuori ja joulupukki, siinä kuitenkin jo kannessa komeili. Ajattelinkin sitten, että joulunpyhinä varmaan löytyy aikaa väsätä tuollaiset. Vapaata aikaa löytyikin ja myös hiirulaisille, vaikka kaikkea muutakin tuli väkerrettyä.

DSC07387
Minun hiiri sai neulotut nököhampaat.

Mutta olipa ohje tehty sangen suuritöiseksi. Vähän oli pakko muutella, sillä hiiri esimerkiksi neulottiin kahdessa osassa ja kursittiin ohjeen mukaan kokoon  niin, että mahaan ja selkään tulisi keskelle sauma. Tätä minä en tehnyt, vaan neuloin sen suljettuna valmiiksi.

DSC07388
Essu rusetilla kiinni.

Puikot oli hirmu pienet, 2-numeron, eli silmukoita oli hurjan paljon pienissä osissa. Hännästäkin tuli kapea liru, vaikka silmukoita oli 8.

DSC07389
Mekko suljetaan neppareilla.

Siinä vaiheessa kun neuloin mekkoa, jonka helmassa oli kierroksella 132 silmukkaa, totesin itsekseni, että samalla silmukkamäärällä ja työllä olisin paksummalla langalla ja puikoilla tehnyt pikkuneidille mekon. Mutta jos homman aloittaa, täytyy se viedä loppuun ja niin joulumuorikin tuli valmiiksi. Sai jopa jäätelötikusta tehdyn puuhaarukan keittiövälineeksi essun taskuun. Taskua ohjeessa ei ollut, mutta tahdoin sen siihen. Samoin hampaat tein erilaiseksi. Vaatteet ovat irroitettavia, eli hiiri sopii hyvin vaikka leikkeihin. Ja voihan sille tehdä myös kesäkuteet.

DSC07390
Puuhaarukka essun taskussa, joulupuuron sekoitukseen.

Kun hiirirouva valmistui, oli loppiaiseen vielä muutama päivä aikaa, mutta päätin jättää hiiriherran tekemättä, tältä joululta. Lupasin itselleni, että se valmistuu ensi jouluksi. Ja jos en ennen joulua sitä muista ja yksinäisen joulumuorin löydän joulukoristelaatikosta, neulon sen sitten joulun vapaahetkinä. Vuodessa saatan jopa unohtaa, kuinka monta langan läpivientiä silmukasta se vaatii.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: