DSC07159
Suklaa- japuolukkatorttua.

Tänään leivotaan, leipominen kuuluu niin jouluun. Joskus tarjottavaa tarvitaan isolle joukolle, eikä välttämättä ole paljon aikaa tuhlattavaksi valmisteluun. Tässä kaksi takuuvarmaa, helppoa ja nopeaa piirasta, joista kummastkin riittää reilu pala noin kolmellekymmenelle syöjälle.

DSC07156
Pinnalla mantelirouhetta ja suklaaraitoja.

Tämä suklaatorttu on jouluistettu versio, päälle voi ripotella myös nomparelleja, mutta mantelirouhe tuo jouluista tunnelmaa, mantelit ja suklaa, voiko jouluisempaa makuyhdistelmää olla. Kun tortun tekee maidottomasta rasvasta, se on kokonaan maidoton ja käy monille. Tällöin ei sovi pursottaa suklaata päälle.

Suklaatorttu

4 dl sokeria

4  munaa

5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhoja

3 tl leivinjauhetta

175 g voita tai margariinia sulana

1 1/2 dl kahvijuomaa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen voin ja nesteen kanssa. Kaada leivinpaperoidulle isolle uunipellille. Paista 200 astetta noin 15 minuuttia.

Kuorrutus

25 g voita tai margariinia sulana

3/4 dl kahvijuomaa

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

n 250 g tomusokeria

Sekoita kuorruteen aineet keskenään. Levitä jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pintaan mantelirouhetta ennen kuin kuorrute ehtii jähmettyä. Lisää raitoja sulatetusta suklaasta jos tahdot.

DSC07158
Herkulliset yhdessä ja erikseen.

Samaan pöytään voi kattaa myös raikkaan puolukkatortun, nämä kaksi torttua sopivat hyvin yhteen sillä makean suklaisen tortun rinnalla mehevä puolukkatorttu on ihanan raikas. Ja puolukka on niin jouluinen marja, kuin pieni kirkkaanpunainen joulupallo.

Puolukkatorttu

4 dl sokeria

8 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

3 munaa

1 purkki kermaviiliä

300 g voita sulana

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Joukkoon lisätään muut aineet ja sekoitetaan tasaiseksi. Levitetään leivinpaperin päälle pellille.

täyte

2 purkkia kermaviiliä

1 dl sokeria

2 munaa

1 tl vaniljasokeria

Täytteen aineet sekoitetaan ja kaadetaan pohjan päälle. Pinnalle ripotellaan 7 dl puolukoita. Ripottelin ne ihan jäisinä. Paistetaan 175 astetta uunista riippuen 30-45 min.

Puolukat palaa herkästi, jos sen haluaa estää voi pistää puolukat ensin pohjan päälle ja kaataa niiden päälle täytteen. Mutta minä tykkään, että tortusta tulee nätimpi kun puolukat ovat päälimmäisinä ja siksi vahdinkin, etteivät ne pääse palamaan. Kun tortun laittaa alemaksi uunissa, pinta ei pala niin helposti.

Jäähtyneen tortun päälle voi ripottaa tomusokeria koristeeksi.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: