DSC07152
Sydänkynttilä.

Kynttilöitähän tarvitaan jouluna aina. Niitä on ihana polttaa ja ne ovat myös kiva lahja. itse tehdyt kynttilät ovat ihan parhaita. Niiden teko nimittäin on helppoa ja hauskaa.

DSC07148
Piparimuotit avuksi.

Tällä kertaa tein “piparikynttilöitä”, eli käytin apuna piparimuotteja. Näitähän voisi tehdä vaikka lahjaksi niin, että toiseen pussiin pipareita ja toiseen samanmuotoinen kynttilä tai pari.

DSC07150
Possu ja tähti ja sydän ja…

Sulatin kynttilänpätkiä vesihauteessa, eli kattilassa kiehui vesi ja siellä metallinen astia, josta on helppo kaataa sulaa kynttilämassaa. Minulla oli vihreää kynttiläväriä, niin pistin sitä mukaan keitokseen. Valkoisetkin kynttilät on hyviä ja jos käyttää värillisten kynttilöiden jämiä, saa värillistä massaa.

Leivinpaperin päälle asetellaan piparimuotteja. Sula kynttilämassa kaadetaan varovasti piparimuottiin. Ja kyllä, se pysyy siellä, kun ensin kaataa muottiin vain vähän ja samalla painaa muottia tiiviimmin alustaan. kun hetken odottaa, niin massa alkaa jo jähmetyä ja ei karkaa enää niin helposti muotin alta. Sitten muotin voikin jo täyttää ylös asti.

DSC07153
Polta itsetai anna lahjaksi.

Kun massa on jähmettynyt, kynttilä poistetaan muotista. Terävällä piikillä porataan  varoen reikä kynttilään keskelle sydänlankaa varten. Itse käytin puista grillitikkua. Sydänlanka laitetaan vaikka neulaa apuna käyttäen reikään. Alapuolelle tehdään solmu, jotta lanka ei karkaa. Katkaistaan sydänlanka sopivaksi ja kynttilä on valmis.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: