DSC07133
Joulunalle.

Osa joulua on itsetehdyt pehmoiset ja lämmittävät lahjat. Itsetehtyyn lahjaan on aina panostettu aikaa ja ajatusta, oli lopputulos millainen tahansa. Jokainen tekee kykyjensä mukaan.

DSC07134
Pehmoinen kaveri.

Minun pehmoinen lahjani voisi olla käsin virkattu jouluinen nalle. Virkattujen lelujen teko on mielestäni huisin kivaa, sillä en käytä niihin ohjeita, vaan virkkaan fiiliksellä, kavennusta sopivassa kohdassa ja lisää silmukoita toisessa. Virkkuutyö itse kertoo miksi se haluaa tulla.

DSC07135
Riisu ja pue taas.

Tälle nallelle tein vielä punaisen, jouluisen villapaidan. Se on irroitettava kuten on pipo ja kaulaliinakin. Silloin sen kanssa voi ihan oikeasti leikkiä ja kesän tullen voi toivoa uutta vaatekertaa tai voihan nalle kulkea myös ilman vaatteita.

DSC07137
Lämmittävä kauratyyny.

Lämmittävä lahja voi sitten olla vaikka kauratyynyn muodossa. Puuvillakankaasta ommeltu sydän täytetään kauransiemenillä. Kun tyynyä lämmittää hetken mikroaaltouunissa, tai vaikka tavallisessakin uunissa, kaura sitoo itseensä lämpöä ja sen voi laittaa vaikka kipeille hartioille. Toki tyyny voi olla muunkin muotoinen, mutta sydän on vaan niin sydän. Ihana.

DSC07136
Ohje tyynyn käyttöön.

Tyynyn mukaan kannattaa laittaa ohje sen käytöstä: Lämmitys mikrossa 600W teholla 3-5 minuuttia tai uunissa 125 asteessa 20-30 minuuttia. Kylmähoitona pidäpakastimessa pari tuntia. asetetaan hoidettavaan kohtaan. Kannattaa laittaa ensin pyyhe väliin, ettei lämpötilaero ole liian suuri.

Vielä muistutuksena, jättämällä käynnistäsi merkin kommentoimalla jotakin, osallistut aaton jälkeen käsin tehdyn joululahjan arvontaan. Se on tietysti yllätys, mutta jotain kivaa.

Join the Conversation

3 Comments

  1. Suloinen nalle:) Tuo kohta “virkkuutyö itse kertoo miksi se haluaa tulla” on ihana! T: Itsekin fiilispohjalta virkkaileva

    Like

    1. Tuo on vaan niin totta, hyvin monta kertaa olen aloittanut pehmon tekemisen vaikka mitään hajua mikä siitä on tulossa, kyllä ne sitten “kertovat”. 😀

      Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: