DSC06917
Annabellan uusi asu.

Baby Annabella on meillä niin lempinukke, kuin vaan voi olla. Kun se kaikessa mukana kuljetetaan, niin reissussahan rähjääntyy. Valkoinen unipuku oli jo kaikkea muuta kuin valkoinen.

Eipä siinä auttanut muu, kuin ryhtyä ompeluhommiin, että saadaan vaatetta sitten pesuunkin, eikä tarvitse vaavin alasti olla.

Kauheasti ei ollut tällä kertaa aikaa nukenvaateompeluksille, niinpä menin siitä mistä aita on matalin ja karsin kaiken ylimääräisen.

Laitoin vanhan unipuvun kankaan päälle ja leikkasin samanlaiset etu- ja takakappaleet. Takakappaleeseen leikkasin halkion selkään.

DSC06914
Etu- ja takakappale.

Koska  hihan- ja lahkeensuiden kääntäminen on valmiissa pienessä vaatteessa hankalaa, ompelin taitteet siinä vaiheessa kun kappaleet olivat vielä liittämättä toisiinsa. Samoin käänsin kaula-aukon ja takahalkion reunat. Tämän jälkeen surruttelin kappaleet saumurilla kiinni toisiinsa. Pari nepparia vielä selkään halkion reunaan ja homma on valmis. Tarranauhaa siihen piti ensin ommella, mutta kaikessa tohinassa en löytänyt sitä.

DSC06915
Saumat kiinni saumurilla.

 

Vielä tein myssynkin ja senkin mahdollisimman yksinkertaisesti, pelkkä puolipallo, ympärysmitaltaan nuken pään ympärys. Ei muuta kuin reunan taitto ja myssy oli valmis.

Tämmöisiin pikaompeluihin, joissa ei turhia saumoja ole, kannattaa tietenkin valita joustava trikookangas, niin mukautuu paremmin nuken päälle. Trikoo on muutenkin mukavaa, koska joustavuutensa ansiosta pikkuisen ihmisen on helpompi pukea vaatetta nuken päälle.

DSC06916
Valmista tuli!

Kauaa aikaa ei ompeluun tuhlaantunut, mutta nuken omistaja tuli hirmuisen iloiseksi. Ja vanha valkoinen vaate saadaan pesuun.

 

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: