DSC06326
Paitamekko

Kun kaapeissa on turhaa tavaraa ja kuitenkin tarvetta uudelle, niin on oikein mainiota, jos nämä kaksi pystyy yhdistämään. Pikkuneiti tarvitsi uuden mekon. Tai oikeastaan ei varsinaisesti tarvinnut, äippä vaan halusi hänelle uuden mekon.

Kaapissa oli vielä pyörimässä isän vähälle käytölle jäänyt kauluspaita, taisipa olla jo numeroa liian pienikin.

DSC06322
Kauluspaita kaapin kätköistä.

Siinäpä siis mekkomateriaali. Mekko valmistui laittamalla sopivan kokoinen vanha mekko malliksi kauluspaidan päälle ja sitten vaan saksitaan.

Nappilista jäi mekon eteen, aluksi ajattelin säästää työtä ja jättää nappilistan sellaisenaan, mutta kun nappivarastosta löytyi sopivan kokoisia sydännappeja, vaihdoin ne lopulta. Paidan tasku jäi mekon taskuksi. Kauluksesta ratkoin pois yläosan ja pienensin aukkoa kuminauhalla, samalla tuli tyttömäistä poimutusta.

DSC06327
Tanssahteluun sopiva mekko.

Mekon hihat leikkasin paidan hihoista niin, että säästin jo valmiiksi ommellun reunan. Ylimääräisestä paidan helmakankaasta ompelin röyhelöä mekon helmaan. Vielä vain pikkaisen pitsiä lisäksi ja pikkuinen sydän roikkumaan koristeeksi ja mekko on valmis. Saipa se pikkuneidin pyörähtelemään ja helmoja heiluttelemaan. Eikä isäkään ollut pahoillaan, vaikka paitansa menetti.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: