DSC05891
Lumilyhty lumettomaankin talveen.

Pari päivää plussan puolella ja kaunis valkoinen maisema alkaa kadota. Lunta minä talveeni ja varsinkin jouluun kaipaan. Siispä piti tehdä jotain, että ainakin jollain tavalla sain lunta ympärilleni. Ja nämä lumipallot eivät helpolla hupenekaan.

DSC05889
Vanulevyjä päällekäin.

Tarvitaan vain vanulevyä. Minulla oli melko paksua levyä, noin 1,5 cm paksua. Leikkasin siitä saman kokoisia ympyröitä. Näissä palloissa niitä on päälekkäin neljä kappaletta. Levyt ommellaan yhdellä saumalla keskeltä yhteen. Melko paksulta tuo kasa näytti, mutta hyvin ompelukoneeni siitä suoriutui. Melko pieneenhän tuo vanu puristetttaessa menee. Ompelun jälkeen pallo muotoillaan malliinsa. Vanulevyä voi vähän pörhistää, eli levitellä paksummaksi kunnes pallo on kauniin muotoinen.

DSC05900
Lumisia palloja.

Näitä voi vaikka ripustaa joulukuuseen, laittaa vain ripustuslenkin. Minun palloissani sitä ei ole sillä kokosin niistä lumilyhdyn kynttilöineen. Ja oikeaa kynttilää ei tietenkään näiden luokse tuoda. Pallojen keskellä on ledituikku, joita nykyään löytää lähes joka kaupan hyllyltä.

DSC05897
Ledituikku tuo valoa.

Kauniisti tuo loistaa, niin kuin oikeakin lumilyhty. Voisihan tämän koota uloskin, mutta viime aikojen tuulet veisivät kyllä mennessään. Mutta jospa sen kokoaisi isoon lyhtyyn kuistille, voisi mennä jopa ihan aidostakin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: