DSC05870
Piparkakun makuinen kääretorttu.

Joulun makua voi löytää muistakin kuin niistä perinteisistä herkuista, joulutortuista ja pipareista. Tämä leivonnainen tuo paistuessaan joulun tuoksun ja maistuukin piparimaiselle.

Pohjan aineina on 4 munaa, 1 dl sokeria, nämä vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet, 3/4 dl perunajauhoja, 3/4 dl maissijauhoja, 1 tl leivinjauhettaja 2 tl piparkakkumaustetta.  Maissijauhon tilalle voi laittaa myös vehnäjauhoja, mutta maissijauholla torttu on myös gluteeniton.

Pohja paistetaan 200 asteessa n. 10 minuuttia.

DSC05862
Kuivattuja karpaloita täytteessä.

Jäähtynyttä pohjaa voi hitusen kostuttaa appelsiinimehulla tai maidolla. Pullasuti kastetaan nesteeseen ja sipaistaan torttulevylle. Ei liian märäksi, mutta kosteus antaa mukavasti mehevyyttä.

Täytteeseen tulee 2 dl kermaa vaahdotettuna, 180 g appelsiinituorejuustoa ja 3/4 dl sokeria. Kaikki sekoitetaan keskenään. Reilu puolet levitetään torttulevylle ja päälle ripotellaan kuivatut karpalot. Ja jos karpalot eivät miellytä, voi ne jättää poiskin.

DSC05865
Lumihuntuinen kääretorttu.

Loppu täytteestä levitetään kääretortun päälle ja torttu koristellaan kuivatuilla karpaloilla. Tiputtelin sekaan myös vähän lumihiutaleen muotoisia strösseleitä. Ja pikkaisen tomusokeria karpaloille.

Nautitaan joulumielellä hyvän kahvin tai glögin kanssa mielellään hyvässä seurassa.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: