DSC05690
Talvihiirulaiset.

Joulu on karkkien ja herkkujen aikaa. itsekin olen melkoinen sokerihiiri ja herkut maistuvat. Ehkäpä siksi minun joulunalusaikaan sopii pari sokerinvalkoista talvihiirtä, jotka kaulaliina kaulassa kipittävät sisälle suojaan pakkasesta.

Tämmöinen herkkuhiiri on myös kiva kaveri sille perinteiselle suklaarasialle, joka tulee annettua lahjaksi, jos mitään muuta ei keksi.

DSC05692
Kaulahuivi lämmittää pakkasella.

Nämä hiirulaiset ovat melko yksinkertaisia tehdä ja tiukkaa mallia ei ole, jokainen voi valita omannäköisensä hiiren. Tarvitaan vain kaksi “hiirenpuolikasta” huovasta tai fleecestä. Koska näillä ei ole jalkoja, ei niissä ole vaativia yksityiskohtia. Ne ompelee vaikka käsin ilman ompelukonetta.

Korvat on leikattu samasta kankaasta ja ommeltu käsin kiinni. Kun materiaali on vaikka huopaa, se ei purkaudu ja pysyy siistinä ihan vain leikaten.

DSC05691
Kiemuraviikset.

Silmät tein maalilla, jos sitä ei ole pari pistoa langalla käy hyvin. Viikset kieputin rautalangasta. Tähänkin käy lanka jos rautalankaa ei löydy.

Koska nämä ovat aitoja talvihiiriä, vaatetus on sään mukainen, eli kaulahuivi kaulaan. Näillä se on neulottua putkea. Mikä tahansa nyöri käy kyllä. Ihania talvenvalkoisia sokerinhimoajia.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: