DSC05780
Lumiukot lautasella.

Jouluun kuuluu paljon herkkuja, ja joulun odotukseenkin. Näille ukoille meinasi tulla lyhyt elämä, sillä heti kun lapset ne huomasivat, tuli pyyntö: saadaanko me syödä. Vielä ne säästyivät, mutta luulen, että viikonloppuna ne tulevat syödyiksi.

Nämä ovat helppoja tehdä.Tarvitaan vain niitä valkoisia perusvaahtokarkkeja.Niitä grillitikkuun kolme päällekäin. Sitten sulatetaan valkosuklaata, joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa, välillä sekoittaen. Sulaa valkosuklaata sivellään lusikan avulla ukkoihin.

DSC05740
Lumiukkojen rungot.

 

 

Kun suklaa alkaa jähmettyä, laitetaan napit. Minä käytin pieniä suklaanameja. Jos laittaa namit heti tosi löysään suklaaseen, ne lähtevät valumaan.

DSC05782
Tämä ukko ei sula, mutta luulen, että elo jää silti lyhkäiseksi.

 

Kaapissa oli jäljellä sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita ja laitoin sellaisenkin koristukseksi. Koska minulla oli oranssia sokerimassaa avattu pakkaus, pyöritin siitä äkkiä porkkananenät. Nenän voi tehdä vaikka karkista, samoin silmät vaikka murusesta lakua. Hauskoja nämä olivat tehdä, varmaan vielä hauskempia syödä.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Wau!
    Aivan mahtava idea! Tämä on puolestaan hyvä vaihtelu niille “petteri punakuono-tikkareille” ja lumiukko sopalle antaa vaikka lahjana nätisti sellofaaniin pakattuna tai muuten vaikka lasten kanssa puuhana tehtäväksi. 😉

    Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: