DSC05728
Lunta odotellessa.

Jokaisella on varmaan jokin joulukoriste, joka herättää muistoja tai on muuten rakas. Tai vaikka koristeet vaihtuisivatkin vuosittain, yleensä ne jollain tapaa puhuttelevat.

Minulla on lempikoristeita, jotka laitan joka vuosi kuuseen. Mutta samalla huomaan, että joka joulu kuuseen ilmestyy myös jokin uusi koriste. Ja usein koristeet ovat myös itse tehtyjä. Usein myös käy niin, että joulua odotellessa tulee tehtyä useampikin koriste ja ketäpä se haittaisi.

Meillä asuu kolme lasta. Pienimmäinen ei vielä lunta kovin paljoa osaa kaivata, mutta kaksi isompaa sitäkin enemmän. Jokainen putoava hiutale saa heidät toivomaan enemmän. Samalla toivotaan sen sataneen lumen pysyvyyttä.

DSC05729
Pikku, pikku tumppu.

Lasten odotuksen innoittamana tein lumisen tumpun jokaiselle. Tumput on tehty leikkaamalla huovasta kaksi kappaletta, jotka ompelin käsin yhteen pykäpistoilla.

Täytin tumpun kevyesti vanulla ja liimasin suun kiinni. Samalla liimasin pätkän nauhaa suuaukon koristeeksi. Nappivarastosta löytyi valkoisia sydännappeja, jotka sopivat täydellisesti suunnitelmiini. Liimasin vielä valmiita huopalumihiutaleita tumppuihin. Ovat siinä muistuttamassa, että lumessa ne tumput tuppaavat olla aina kun sitä vaan on saatavilla.

DSC05730
Kynttilänjalassa, kuusta odotellessa.

Nyt pikkutumput roikkuvat kynttilänjalassa. Saavat siinä odotella vielä vahan aikaa, kunnes kuusi saapuu paikalle. Toivottavasti ilmojen haltijat huomaavat ne ja heittävät lunta odottaville.

Minun tumppuni ovat kovin valkoisia, mutta joku toinen tekee ne punaisesta huovasta vaikka valkoisin nauhakoristein. Tai vihreästä tai…

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: