Joulu on ehdottomasti tuoksujen aikaa. Monesti joulutunnelman saakin jo pelkällä tuoksulla. Ihanat mausteet, piparit, glögi, kuusi ja vaikka mitä.

Minä rakastan joululeivonnaisia ja varsinkin niitä mausteisesti tuoksuvia. Nyt perinteinen rengasvuokaan leivottu joulukakku sai leivosmaisen näyttävän ilmeen pienellä vaivalla. Paistoin kakun rengasvuoan sijaan pellillä. Paistoajassa täytyy tietenkin huomioida, että se on nyt huomattavasti lyhyempi. Ja koska peltini oli iso, tein kaksinkertaisen taikinan.

DSC05706
Pellillinen lumileivoksia.

Kun kakku on jäähtynyt, tehdään juhlava ilme vaalealla kuorrutteella. Tällä kertaa tein kuorrutteen tuorejuustosta ja tomusokerista. Tai voi käyttää tomusokerista ja vedestä tehtyä kuorrutetta. Lähes yhtä juhlavaa saa vaikka pelkästään tomuttamalla leivosten päälle tomusokerihunnun vaikka kahvisihdin avulla. Sääntöjä ei ole, mistä itse pitää toimii parhaiten.

Näitä lumileivoksia päätin koristella vielä vähän “lumisemmiksi”. Koska minulla on lumihiutaleen muotoinen muotti, painelin sillä koristeita sokerimassasta. Ne ehtivät kovettua ennen kuin laitoin ne leivosten päälle. Yhtä kauniin lopputuloksen saa ilman lumihiutalemuottiakin. Ohueksi kaulitusta sokerimassasta voi ottaa kuvioita vaikka pienellä sydänpiparimuotilla. Tai sitten käyttää kaupan leivontahyllystä löytyviä valmiita pikku lumihiutaleita.

DSC05708
Tavallisesta kakusta herkkuleivonnaiseksi.

Kaapista löytyi myös Marjanne-rakeita, niinpä leivos sai pari lumipalloa niistä. Ja vielä pari pienempää pyöreää kakun koristehelmeä.

Vain mielikuvitus on rajana. Jos tätä touhuaa lasten kanssa, voi jokainen koristella oman lempileivonnaisensa. Eikä värinkään tarvitse olla valkoinen.

Nämä leivonnaiset kannustavat valkoista lunta pysymään maassa.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: