Jos haluaa takuuvarmoja lasten herkkuja ja cake popsit eli kakkutikkarit tuntuvat turhan työläiltä, tässä on ratkaisu. Nämä upposivat ainakin meillä täydellisesti ja katosivat suihin turhankin nopsaan.

Aikaa ei kyllä valmistamiseenkaan mene kauan. Ja jokainen voi tehdä ihan makunsa mukaisia, ohjetta ei ole.

Ensin tarvitaan niitä omia lemppari kaksikerroskeksejä, minä käytin Ballerinoja, Dominot ja muut vastaavat käyvät hyvin. Tärkeintä on vaan, että keksissä on täyte, mihin tikun voi työntää. Käytin grillaukseen tarkoitettuja pitkiä  tikkuja, katkaisin ne vaan keskeltä poikki.

DSC05353
Ballerinat tikun nokassa.

Lisänä minulla oli mikrossa sulatettua valkoista suklaata. Tumma- tai maitoosuklaa käy hyvin. Mikä tahansa suklaa käy hyvin! Mutta sulata varovasti, ei täydellä teholla, ettei suklaa pala.

Kaivoin kaapista paria erilaista nomparelleja ja pieniä perhoskarkkeja koristeeksi. Koristeet tulee laittaa ennnen kuin sulkaa kovettuu, että pysyvät napakasti kiinni.

Ja koristellakin voi millä vaan, mitä nyt mieleen juolahtaa, vaikka kuivatuilla marjanpaloilla tai suklaarouheella. Tietenkin kevyet koristeet eivät tipu sulasta pinnasta niin helposti. Aluksi karkkiperhosetkin uhkasivat valua alaspäin.

 

DSC05354
Herkkutikkareita.

Asettelin tikut kovettumaan pieniin lasipurkkeihin ja nostin jääkaappiin. Siellä kovettuminen ei kestä kauan. Sitten ne säilyvätkin huoneen lämmössä. Tai eivät säily kauan, jos lapset ne huomaa, tai herkkusuiset aikuiset.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: