Jokaisella on lempilehtiä,  niitä joiden kanssa mennään illalla sänkyyn tai sohvannurkkaan lueskelemaan ja rauhoittumaan päivän kiireistä. Ne ansaitsevat arvoisensa pikku pesän. Tarpeeksi pienen, ettei sinne tule viskottua vähemmän tärkeää luettavaa. Sanomalehdiltä tämä paikka on ehdottomasti kielletty. Tähän pesään pääsevät lehdet ovat yhtä kauniita ja ihastuttavia katsella kuin mielenkiintoisia lukea.

Tällaisen matalan pussukan ompelin ystävän parhaille lehdille. Tässä pussukassa on vielä se hyvä puoli, että se ei ole painava tai hankala laatikko. Vaikka sen laittaisi sängylle päiväpeiton päälle, siinä ei ole niittejä tai muuta peittoa turmelevaa. Mikä sen inhottavampaa kuin huomata, että se rottinkikori, jonka juuri laski päiväpeitteelle, kiskaisee mukaansa langan peitosta. Kissankynsi-ilmiö. No, tämä “lehtikori” ei sitä tee.

DSC05340
Pesä lehdille, niille parhaimmille.
DSC05343
Pilkkujen paljoutta.

Kori on kaksinkertainen, sen voi vaikka halutessaan kääntää valkoinen puoli ylöspäin ja käyttää jossain muussa tarkoituksessa. ainoastaan pilkkupuolella lukee LEHDET. Välissä on vielä muotoon leikattu vanu tukevoittamassa pussukkaa. Tyhjänä se on vetelä ja helppo tunkea tarvittaessa pieneen tilaan, mutta saadessaan täytettä tukevoituu.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: