Nykyään juomatölkin nipsuista tehdään jos jotakin. Taisi Tarja Halosellakin olla niistä tehty käsilaukku. Minuun ne eivät ole koskaan kauheasti kolahtaneet, kai tuo nipsu on niin kylmä ja kova materiaali.

Mutta kaikkea pitää kokeilla ja minäkin päätin tehdä omanlaisiani tuotteita. Minun käsittelyssäni kova nipsu hieman pehmeni. Myös sen kalsean alumiininen väri sai iloisia värejä seurakseen.

Mitä tahansa näistä tekeekin, nipsuja tarvitaan aina paljon. Inhottavin työ onkin niiden irroittelu tölkeistä. Laastari peukalossa minäkin puuhasteluani hetken kuluttua jatkoin. Ohut alumiini tekee nopeasti viillon. Mutta sain  kuitenkin irroiteltua tarpeeksi tähän hätään.

DSC05088
Tölkkinipsut valmiina käyttöön.

Sitten vaan koukku ja lankaa. Koukuttelin nipsuja yhteen fiiliksen mukaan. Minulla oli Seiska Veikan villalankaa ja puuvillaista lankaa eri värejä. Niiden avulla nipsuista syntyi iloisen värisiä rannekoruja, toiset ohuempia ja toiset leveämpiä.

Taidan virkkilla näitä vielä lisääkin. Ohuemmista saa vaikka iloisen sateenkaaren rannetta koristamaan. Koruina nämä ovat helppoja. Köykäisiä, eivätkä kolise ja kilise ranteessa ollessaan.

Ja mukavia tehdä.

DSC05091
Ranteen koristukseksi.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: