Minä pidän pöllöistä. Jotenkin ne vaan ovat ihastuttavia suurine silmineen. Ehkä myös niiden rauhallinen ja tarkkaileva luonne vetoaa minuun, eivät ne turhia hötkyile, vaan kaikessa rauhassa katselevat maailman menoa omasta paikastaan. Niinpä sitten pöllöaiheisia juttuja tulee touhuttua.

Tämä pöllö tuli aivan tarpeeseen. Mittanauha on minulle tärkeä työväline. Aina pitää tietää jonkin mitta, milloin se on maton mitta, milloin kirpparipöydästä löytynyt ihana kangas, jonka määrä pitää tietää, kaikenlaista. Kotona mittoja pyörii monenlaisia, sillä jotenkin ne myös tuntuvat olevan aina jossain hukassa. Kuljetan siis niitä mukanani ja unohdan mihin vein.

DSC04962
Ja pöllö söi mittanauhan.

Tämä vihreä pöllö siis söi mittanauhan. Virkkasin ensin kirjavan pöllön, sitten toisen samanlaisen yksivärisen. Ne yhdistin pylväillä. Vielä kun virkkuu oli vähän kesken, sujautin sisään pyöreän mittanauhan. Itse mitta mahtuu pylväiden välistä ulos. Pöllön mahaa painamalla mitta kelautuu takaisin sisään.

Laitoin vielä ripustuslenkin, jolla pöllön saa vaikka kiinni johonkin, mutta luulen, että se tulee asustamaan kassin pohjalla. Toivottavasti vaan on oikeassa kassissa kun taas mittaa tarvitsen.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: