Taas jostain tuli pelastettua vanha surkimus joutumasta kaatopaikalle. Tämä Tikkakoski oy:n valmistama Tikka-merkkinen ompelukone tuli minulle kyllä kaikkine osineen ja ohjekirjoineen, mutta käyntikuntoa en aio kokeilla. Ompelukoneita Tikkakoski Oy valmisti vuosina 1946-1967, eli eiköhän se työnsä ole jo tehnyt ja eläkeiässä pikku hiljaa. Eläkkeellä saa luvan kanssa olla aloillaan ja katsella maisemia.

Minulla se sai niskaansa aimo annoksen valkoista maalia, niin puuosilleen, kuin valurautaiselle jalalleenkin. Puuosat täytyi tietenkin ensin hioa, sillä niistä lakkaus olikin alkanut jo hilseilemään ajan saatossa. Jalan maalasin spray-maalilla, sillä kaikkine koukeroineen se olisi muuten ollut melko hankalaa maalattavaa.

DSC04897
Ompelukonevanhus työn alla.

Ottaen huomioon kuinka rumassa kunnossa kone oli, siitä tuli aika kiva kahvikupin paikka. Kahvikupin paikka siksi, että juuri muuta tarkoitusta sillä ei ole, mutta kun vieressä on sivusta vedettävä sohva ja tuolikin, voipi olettaa, että joskus ompelukoneen kulmalle lasketaan kahvikuppi. Ja ikkuna on ihan vieressä, siitä voi katsella niitä maisemia.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: