Jos leipomisesta tykkää, sitä löytää helposti syyn tehdä herkun tai pari. Varsinkin jos olen saamassa vieraita kylään, leivon mielelläni, silloinhan herkut tulee syödyksikin, oman porukan mahaan kun ei määräänsä enemmän mahdu, eikä oikein ole hyvä ahtaakaan.

Tulipa taas leivottua useampi paakkelssi kerralla, mutta syöjiäkin onneksi oli.

Kakkujen määrää pienensin ovelasti sillä, että tein valko- ja minttusuklaakakuista yhden kaksikerroksisen kakun. Melkoisen makea on tämä herkku, kun jokainen kerros, pohja mukaan lukien, on makea.  Aikas tuhtikin kakku on tuorejuustoineen ja suklaineen. Mutta hyvää, poistaa hyvin makeanhimoa. Pinnalla koristeena on vielä suklaisia koukeroita.

DSC04930
Lime-sitruuna herkku.

Makean kakun kaveriksi sopii hyvin hapokas ja huomattavasti kevyempi ja raikkaampi sitruunalla ja limellä höystetty rahkakakku. Limeä löytyy rahkan seasta ja päällä on vielä sitruuna-limestä tehty hyytelö. Nam, nam.

DSC04931
Herkkuja lapsille ja lapsenmielisille.

Herkkupöydän ääreen oli tulossa myös lapsia, joten oli melkein pakko tehdä donitseja, ne toimivat aina. Näissäkin on aavistus sitruunaa, niin itse taikinassa, kuin kuorruteessakin. Muuten kuorrute on makea valkuaistomusokerikuorrute nomparellikoristein.

DSC04927
Vadelmakermakakku.

Tämä kakku ei kerinnyt samaan kahvipöytään, vaan tuli syödyksi jo edellisenä päivänä. Yksinkertaisuudessaan se aina maukas. Selkeitä makuja, kermaa ja villivadelmia, joita tuntuu kasvavan hurjan paljon tontillamme. Vielä eivät ole parhaassa kypsymisvaiheessa, mutta kohta, mitä kaikkea hyvää saankin niistä tehdä. Kakun päällä on valkosuklaisia koristeita.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: