Meillä on jo monta vuotta asunut kaksi apinaa, jotka ovat monessa puuhassa mukana. Välillä ne ovat ottaneet mutakylpyjä, kesällä uineet järvessä ja talvella möyrineet lumihangessa. Matkan varrella ne ovat rähjääntyneet ja saaneet pieniä ratkeamia, mutta kaikesta on korjaannuttu. Tietenkin he ovat pienten poikien äänellä pyytäneet itselleen erilaisia tarvikkeita ja vaatteita.

Olen neulonut niille villapuseroita ja ommellut farkkuja, mutta nyt oli kesävaatteiden vuoro. Pienten vaatteiden teossa on monesti se ikävä puoli, että ne ovat hankalia mahduttaa ompelukoneen alle. Siispä monesti helpotan työtäni tekemällä apinanvaatteita vanhoista ihmisten vaatteista. Ensimmäisenä apinat saivat uimahousut. Ne valmistuivat vanhoista, polvesta puhki menneistä pitkistä kalsareista. Puntin resoorista tuli hyvä vyötärökaitale houhuihin, puntti oli myös juuri sopivasti apinan levyinen. Tarvitsi ommella vain haaroväli ja alasaumat. Ja tietenkin leikata hännänreikä.

DSC04443
Taskulliset lappuhaalarit.

Seuraavaksi apinakaverukset saivat taskulliset lappuhaalarit. Nämä syntyivät pieniksi jääneistä kesäshortseista. Takataskuista tuli kivat rintataskut, jos vaikka uimahousut pistäisi sinne. Tai jotain muuta sangen tarpeellista.

DSC04444
Kesäpaita ja housut, napa saa toki kesällä vilkkua.

Tilauslistalla oli myös kesäpaita ja housut. Tällä kertaa tulikin eri väriset, ettei kaikki vaateet ole samaa sarjaa. Toinen sai turkoosia raiatta toinen pinkkiä. Vanha Pokemon T-paita, josta kuva oli jo kärsinyt huonoksi sai muuttua apinan hellepaidaksi. Puna-valko-raidallisesta hihasta tuli paita, kaula-aukosta otin vähän resooria kaulukseen ja takakappaleen punaisesta helmasta tein housut.

DSC04450
Pinkki kesäapina.

Tällä tavoin hieman oikomalla sain vauhdikkaasti tehtyä monta vaatetta. Vaikkakin kankaat olivat ihan hyvä kuntoisia, tässä tapauksessa ei haittaa vaikka olisivatkin olleet hieman nuhjaantuneita. Nämä apinat ovat nimittäin vauhtia rakastaviia ja vaatteetkin saattavat siinä touhussa vähän kärsiä. Ja toisaalta poikien mielestä on ollut kiva nähdä omia vaatteitaan apinoidensa yllä.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: