Taas koulujen päättyessä tulee pohdintaan, kuinka muistaa opettajaa. Tässäpä yksi hyvä idea monellakin tapaa. Syötävät lahjat on aina hyviä, sillä niistä tavallaan pääsee eroon. Kaikki eivät halua turhaa tavaraa kotiinsa paikkoja täyttämään. Tämä syötävä kestää odottaa pilaantumatta sopivaa käyttöhetkeänsä. Siihen asti se on kaunis katseltava. Käytön jälkeen purkin voi jatkokäyttää muuhun tarkoitukseen, purkkeja tarvitaan aina.

Purkissa on päällekäin aseteltuna pikkuleivissä tarvittavat ainekset. Kerrokset kannattaa tiivistää hyvin, jotta eivät sekoittuisi toisiinsa. Alimmaisena ovat vehnäjauhot (3 1/2 dl), joihin leivinjauhe(1 1/2 tl) on sekoitttu. Päällä rouhittua suklaata (1 dl), kauraryynejä (2 1/2 dl), sokeria (1 1/2 dl), ruskeaa ruokosokeria (1 1/2 dl), pähkinärouhetta (1/2 dl) ja ranskalaisia pastilleja rouhittuna(1 1/2 dl) .

DSC04354
Kuiva-aineita kerroksittain.

Purkin on hyvä olla oikean kokoinen, että ainekset mahtuvat, mutta tyhjääkään tilaa ei saa jäädä, jotteivat sitten hölsky sekaisin. Nuo ovat suunnilleen litran vetoisia purkkeja.

Purkin kaveriksi liitetään vielä ohje,  joka kehoittaa lisäämään kuiviin aineisiin 100 g voita sulana ja kaksi munaa.  Aineet sekoitetaan keskenään, nostellaan pellille reiluja nokareita, jotka painellaan tiukoiksi ja paistetaan 200 asteessa noin 13 minuuttia.

Näitä voi hyvinkinviedä kesällä tuliaisiksi kyläillessä. Eikä näitä tehdessä tarvitse olla leivontaintoinenkaan, hiekkalaatikkotaidot ja lukutaito riittävät. Ja ohjetta voi hyvinkin soveltaa makumieltymystensä mukaan, joulun alla purkkiin laitetaan tietysti jouluisia mausteita, kanelia ja neilikkaa.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: