Tänään kiertelimme lasten kanssa kaupoilla. Lapsilla oli omat ostosihanuutensa mitä etsivät ja ihailivat ja minulla tietenkin omani. Kirjakaupat ovat kivoja, tosin minun ei ehkä pitäisi mennä niihin, sillä löydän aina ihastuttavia opuksia. Niin kävi tänäänkin.

Ensinnäkin kirjan nimi on Isoäidin parhaat leivonnaiset, se houkutteli heti tarttumaan opukseen, leivonnaiset houkuttavat minua aina. Värikylläiset sivut ovat vaan niin maukasta katseltavaa. Toiseksi tämä kirja oli äärettömän kaunis. Kanteen oli tehty reikä, josta jo leivonnaiset kurkkivat kuin kutsuen tekemään niitä. Sen lisäksi joka sivulle oli ripoteltu pitsiä, vanhoja kiiltokuvia ja astioita, jotka veivät ajassa taaksepäin. Kolmanneksi kirja oli alessa, eli aivan liian monta syytä ostaa ja niinpä kirja lähti mukaani. Mutta uskon, että siitä on vielä paljon iloa.

Samalla reissulla kävimme hakemassa pullalautaset, jotka olin ostanut netistä. Sattumalta ne sopivat yhteen kirjani kanssa, vanhoja kun olivat ihanine ruusukuvioineen. Kotona ryhdyinkin selvittämään leiman perusteella niiden alkuperää, kun olin ostanut ne ruusujen takia ja mietin millaisen ostoksen olin tehnyt. Selvisi että olin ostanut saksalaista posliinia, valmistusvuosi 1900-1945. Olivat siis oikeasti vanhoja, eivätkä vain sen näköisiä.

DSC04341
Cup cakeja kankaalla.

Ja kun ostoksille menen, poikkean kangaskauppaan jos sellainen suinkin matkalle osuu. Kassillinen kankaita lähti nytkin mukaan. Vaikka kankaat olivat uusia, osaan niistä oli myös kätkeytynyt nostalgiaa ja hitunen leivontaa. Nämä iloiset 1950-luku henkiset kankaat kuppikakkuineen vaativat päästä mukaani. Jotain kivaa niistä varmasti syntyy, kun vain koneen viereen pääsen.

Voi siis todeta, että varsin ihastuttava ostosretki. Kaiken tarpeellisen ja tylsänkin lisäksi jotain kaunista ja “makoisaa”.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: