Sokerimassakoristeet ovat siitä kivoja, että ne voi tehdä etukäteen ja kuivuttuaan ne säilyvät hyvin. Tein satsin liljankukkasia. Nämä pääsevät juhlakakun päälle toukokuun alussa. Minulta pyydettiin nimenomaan valkoisia liljoja. Toiveena oli myös, että niitä olisi isoja ja pieniä.

Kaupoista löytyy monenlaisia muotteja, joilla pääsee hyvin alkuun, eli pystyy leikkaamaan kukkasen perusmuodon. Saman voi toki tehdä ihan veitselläkin, mutta muotti nopeuttaa hommaa. Kun oikean muotoinen pala on leikattu, se ohennetaan reunoilta, kuten lehdet luonnossakin ovat. Tämän jälkeen kukat muotoillaan malliinsa ja asetetaan oikeaan asentoon kuivumaan. Itse käytän pakkausfoliota apuna.Muotoilen siitä kupin, joka tukee kukkasta kunnes se on kuiva.

Lisäsin kukkien keskelle myös heteet, jotka tosin eivät ole syötäviä. Eipä varmaan kaikki sokerimassakoristeetkaan kakuista syötyä tule, sen verran makeita ovat.

DSC04172
Kukkia kakun päälle pääsyä odottamassa.

Liljat muuttavat ulkonäköään, kun niitä tekee eri värisistä massoista. Elintarvikkeille tarkotetuilla väreillä voi myös maalata ja sävyttää kukkia haluamansa väriseksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: