Ystäväni Reetta heitti ilmaan ajatuksen pop-up kahvilan perustamisesta hänen valokuvausstudiolleen ravintolapäivänä. Minun korvissani se kuullosti varsin makealta idealta monessakin mielessä. Ja makeisiin ideoihin minut on helppo houkutella mukaan. Vaikka elettiin jo keskiviikkoa ja ravintolapäivä oli jo lauantaina, saimme pian suunnitelmat kasaan. Reetta tarjoaisi paikan ja minä tekisin kakut. Ei muuta kuin ilmoittautuminen kahvilanpitäjiksi, niin perääntyäkään ei voi.

Juustokakkua tietysti pitää olla. Koska nyt jo saa ihan hyvän makuisia mansikoita, päätin tehdä yhden tuoreilla mansikoilla. Sekoitin isoiksi paloiksi lohkottuja mansikoita vaniljaiseen tuorejuustoseokseen. Pinta sai koristuksekseen mansikat ja kiilteen.

DSC04303
Valkosuklainen juustokakku.

Toinen juustokakku oli ikuinen lempparini valkosuklaa. Minulle ei vai ole sen voittanutta, toimii aina.

Porkkanakakkuakin piti tehdä, koska sekin vaan on niin hyvää ja mehukasta. Sekin sai pintaansa tuorejuustokuorrutteen ja pikkuiset sokerimassaiset porkkanat väriä tuomaan. Söpöä ja herkullista.

DSC04300
Suklaatiikeri

Kakkuja suunnitellessani yritin miettiä, että jokaiseen makuun olisi jonkinlainen vaihtoehto, toinen kun tykkää marjaisesta ja joku toinen suklaasta. Yleensä aina kun leivon muualle kuin kotiin, pyrin tekemään kakuista laktoosittomia tai mahdollisimman vähälaktoosisia, niin sopivat sitten useimmille, niin nytkin.

Suklaatakin pitää tietenkin olla. Tein kuorrutetun suklaatiikerin. Siinä kahden tummalla ja vaalealla raidoitetun tiikerikakkupohjan väliin ja päälle tulee makean suklainen kreemi suklaasta, voista ja tomusokerista. Pinnalle vielä reilu satsi suklaarouhetta ja homma on valmis.

Suklaa kategorian alle meni myös tekemäni kuivakakku, minttusuklainen. Varsinaisesti siinä ei kuitenkaan ole minttusuklaata, vaan mintun maku tulee kuivatusta yrtistä ja suklaa sokeroimattomasta kaakaojauheesta. Meidän perheen vakiolemppari se silti on.

DSC04297
Gluteeniton persikkakermakakku.

Päätin tehdä myös gluteenittoman vaihtoehdon niille, joille vilja ei sovi. Kakkupohjan leivonnassa on käytetty peruna- ja maissijauhoja. Kerrosten välissä on survottua persikkaa ja vaniljalta maistuvaa kermaa. Pinnalle sokeriset kukkakoristeet ja tomusokeripursotukset. Tämä kakku maistuu hyvältä ja mehukkaalta kenen tahansa suussa, ei tarvitse olla ruoka-ainerajoitteinen.

DSC04310
Nekun makuiset kauraneliöt.

Vielä lähinnä lapsia ajatellen tein pellillisen nekun makuisia kauraneliöitä. Niihin tulee voita, sokeria, siirappia ja vaniljaa isojen kaurahiutaleiden seuraksi. Nimensä mukaan maistuvat vanhan ajan nekuilta ja mielestäni ovat oikein hyviä. Ensimmäisen kerran olen tehnyt näitä lapsena ja edelleen teen, että hyviä näiden täytyy olla.

Kauraneliöiden tarjoilulautasessa kiteytyi päivän ja miksei minunkin mottoni: Cakes are always a good idea. Ja miksipäs ei, kupponen kahvia tai teetä, pala kakkua ja hetki aikaa rauhoittua. Vielä jos seuraksi saa tärkeän ihmisen, niin pikku hetkessä moni asia saattaa ratketa paremmaksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: