Joku vaate tai mekko on yksinkertaisesti niin ihana, että sitä haluaa katsella muutakin kuin päällä. Sen tahtoo ripustaa esille silmäniloksi. Varsinkin pikkuiset lasten vaatteet ovat hurjan söpöjä. Ja minä ainakin haikailen mielessäni aikoja, jolloin ne vielä mahtuivat pitäjänsä päälle.

Ja se aivan ihana juhlamekko, jota ei käytetä kuin harvoissa ja valituissa tilanteissa. Voihan sitä ihastella arkenakin, jos se pääsee kaapin sisältä oven ulkopuolelle roikkumaan. Ja kun vaate on suloinen, täytyy henkarinkin olla.

DSC04252
Pehmoisia henkareita.

Tein tavallisista kaupan puuhenkareista astetta ihanampia. Leikkasin levyvanusta sopivan mallisen pehmusteen. Olin tehnyt henkareista kaavan, jonka avulla ompelin henkarin päälykankaan. Koska henkarissa on ripustuskoukku, sille piti jättää reikä. Ja juuri sen takia alareuna piti ommella käsin kiinni.

Pehmustettuun ja verhoiltuun henkariin kiinnitin vielä kankaisen ja vanutäytteisen sydämen koristeeksi. Ja tietenkin rusetti kaulaan tai tässä  tapauksessa ripustuskoukun juureen.

Näitähän voi väsätä maun mukaan iloisen rivistön myös sinne vaatekaapin puolelle. Vaatteet vielä pysyvät näissä paljon paremmin kuin liukkaissa puuhenkareissa.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: